You are here
Home > Uncategorized > SSC Quant Mix Quiz

SSC Quant Mix Quiz

Q1. A tank has a leak which would empty the completely filled tank in 10 hours. If the tank is full of water and a tap is opened which admits 4 litres of water per minute in the tank, the leak takes 15 hours to empty the tank. How many liters of water does the tank hold ?

(a) 2400 L

(b) 4500 L

(c) 1200 L

(d) 7200 L

 

Q2.

(a) 1 – tan θ – cot θ

(b) 1 + tan θ – cot θ

(c) 1 – tan θ + cot θ

(d) 1 + tan θ + cot θ

 

Q3.

(a) -√3

(b) 1/√3

(c) 1

(d) √3

 

Q4.

(a) 2/5

(b) 5/2

(c) 3/5

(d) 1/2

 

Q5.

(a) 625/16

(b) 625/8

(c) 625/32

(d) 16/625

 

Q6. A train is moving at a speed of 132km/hr. If the length of the train is 110 meters, how long will it take to cross a railway platform 165 meters long? 

(a) 5 second

(b) 7.5 seconds

(c) 10 seconds

(d) 15 seconds

 

Q7. Two trains of same length, are running on parallel tracks in the same direction with speed of 60 km/hr. and 90 km/hr. respectively. The latter completely crosses the former in 30 seconds. The length of each train ( in meters ) is

(a) 125

(b) 150

(c) 100

(d) 115

 

Q8.

(a) 4

(b) 5

(c) 6

(d) 7

 

Q9.

(a) a = 2, b = 12

(b) a = 12, b = 2

(c) a = 2, b = – 12

(d) a = – 2, b = 12

 

Q10. Mohan lent some amount of money at 9% simple interest and an equal amount of money at 10% simple interest each for two years. If his total interest was Rs. 760, what amount was lent in each case

(a) Rs. 1700

(b) Rs. 1800

(c) Rs. 1900

(d) Rs. 2000

 

Q11. The students in three classes are in the ratio 2 : 3 : 5. If 40 students are increased in each class, the ratio changes to 4: 5: 7. Originally, The total number of students was :

(a) 100

(b) 180

(c) 200

(d) 400

 

Q12. A and B together can complete a piece of work in 8 days, B alone can complete that work in 12 days. B alone worked for four days. After that how long will A alone take to complete the work ?

(a) 15 days

(b) 18 days

(c) 16 days

(d) 20 days

 

Q13. If the cost price of 10 articles is equal to the selling price of 8 articles, then gain percent is

(a) 10%

(b) 8%

(c) 50%

(d) 25%

 

Q14. The perimeter of the floor of a room is 18 m. What is the area of the walls of the room if the height of the room is 3 m?

(a) 21m2

(b) 42m2

(c) 54 m2

(d) 108 m2

 

Q15. If a number is divisible by both 11and 13, then it must be necessarily:

(a) divisible by (11 + 13)

(b) divisible by (13 – 11)

(c) divisible by (11 x 13)

(d) 429

1. d 2. d 3. d 4. b 5. a 6. b 7. a 8. d 9. c 10. d 11. c 12. c 13. d 14. c 15. c

Top
error: Content is protected !!