You are here
Home > Uncategorized > Part 319 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Part 319 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Q1. (a) vacum (b) manoeuvre
(c) reluctent (d) burocracy
Ans: (b) The correctly spelt word is manoeuvre The correct spellings of the other words are vacuum, reluctant, bureaucracy

Q2. (a) perepherel (b) peripheral
(c) perepheral (d) periphrial
Ans: (b) The correctly spelt word is peripheral

Q3. (a) mathematician
(b) mathamatisian
(c) mathematican
(d) mathematishen
Ans: (a) The correctly spelt word is mathematician

Q4. (a) ceremoneal(b) cerimoneal
(c) ceremonal (d) ceremonial
Ans: (d) The correctly spelt word is ceremonial

Q5. (a) diffidence (b) rabit
(c) ninty (d) avenu
Ans:
(a) The correctly spelt word is diffidence The correct spellings of the other words are rabbit, ninety, avenue

Q6. (a) manoeuvre (b) manueover
(c) manuovere (d) maneouvre
Ans: (a) The correctly spelt word is manoeuvre

Q7. (a) venerable (b) vanerable
(c) veneruble (d) venarable
Ans:
(a) The correctly spelt word is venerable

Q8. (a) mischievous
(b) mischievious
(c) mischeivous
(d) mischeivious
Ans: (a) See explanation (200)

Q9. (a) incidantally (b) incidantelly
(c) incidentally (d) incidentelly
Ans: (c) The correctly spelt word is incidentally

Q10. (a) proffession (b) profetion
(c) profesion (d) profession
Ans: (d) The correctly spelt word is profession

Q11. (a) ordinannce (b) ordinence
(c) ordinance (d) ordinnance
Ans: (c) The correctly spelt word is ordinance

Q12. (a) sparro (b) sparrow
(c) sperrow (d) sparow
Ans: (b) The correctly spelt word is sparrow

Q13. (a) inergy (b) energy
(c) enerzy (d) enerzi
Ans:
(b) The correctly spelt word is energy

Q14. (a) acknowlege
(b) acknoledge
(c) aknowledge
(d) acknowledge
Ans: (d) The correctly spelt word is acknowledge

Q15. (a) installation (b) instalation
(c) insttalation (d) installasion
Ans: (a) The correctly spelt word is installation

Q16. (a) cirtificate (b) certificate
(c) cartifikate (d) certefecate
Ans: (b) The correctly spelt word is certificate

Q17. (a) addimittion (b) admission
(c) admition (d) admision
Ans: (b) The correctly spelt word is admission

Q18. (a) occassionally
(b) ocassionally
(c) occasionaly
(d) occasionally
Ans: (d) The correctly spelt word is occasionally

Q19. (a) successful (b) sucessful
(c) succesful (d) successfull
Ans:
(a) The correctly spelt word is successful

Q20. (a) calandar (b) colendar
(c) calendar (d) calender
Ans: (c) The correctly spelt word is calendar

Q21. (a) objectioneble
(b) objecktionable
(c) objectionablle
(d) objectionable
Ans: (d) The correctly spelt word is objectionable

Q22. (a) appology (b) apalogy
(c) apology (d) apollogy
Ans: (c) The correctly spelt word is apology

Q23. (a) excellence (b) excellencce
(c) exillance (d) exellence
Ans: (a) The correctly spelt word is excellence

Q24. (a) grammer (b) gramer
(c) gramar (d) grammar
Ans: (d) The correctly spelt word is grammar

Q25. (a) ommitted (b) omitted
(c) omited (d) ommited
Ans:
(b) The correctly spelt word is omitted

Top
error: Content is protected !!