You are here
Home > Uncategorized > CLAT GK Quiz

CLAT GK Quiz

Q1. Alberto Fujimori is the former president of
(a) Japan.
(b) Peru.
(c) South Korea.
(d) Vietnam.

Q2.
Which of the following is the national river of India?
(a) Brahmaputra
(b) Narmada
(c) Ganga
(d) Kaveri

Q3.
The highest number of telephone users are in
(a) China.
(b) USA.
(c) Canada.
(d) India.

Q4.
The president of Maldives is
(a) Maumoom Abdul Gayoom.
(b) Mohammad Ashraf.
(c) Mahmood Alam.
(d) Mohammed Nasheed.

Q5.
Arabinda Rajkhowa is a member of
(a) BJP.
(b) Assam Gana Parishad.
(c) Maoist Centre.
(d) Ulfa.

Q6.
The breakthrough in the ideas of Darwin on the evolution of species came after his visit to a cluster of islands and where he saw that each island supported its own form of finch. Name the islands.
(a) Iceland
(b) Greenland
(c) Galapagos
(d) Christian Islands

Q7.
Mahatma Gandhi never became a Nobel Laureate, but he was nominated five times. In which of the following years he was not nominated?
(a) 1937
(b) 1939
(c) 1948
(d) 1940

Q8.
Which of the following countries has not, till the end of 2009, decoded the entire genome of a human being?
(a) India
(b) Russia
(c) China
(d) Canada

Q9.
When was the University of Bombay (now is Mumbai) esta blished?
(a) 1861
(b) 1857
(c) 1909
(d) 1890

Q10.
Harare is the capital of
(a) Zambia.
(b) Zaire Republic.
(c) Zimbabwe.
(d) Yemen.

Q11.
Before the Indian team left for Conference on Climate Change at Copenhagen, Jairam Ramesh announced that India would work for voluntary reduction of
(a) 40 to 45 per cent.
(b) 20 to 25 per cent.
(c) 30 to 35 per cent.
(d) 10 to 15 per cent. in energy intensity in 2020 com pared to 2005

Q12.
Which is the largest island in the world (if Australia is not consi dered an island)?
(a) Iceland
(b) Borneo
(c) Sumatra
(d) Greenland

Q13.
Indo-Pak Summit between Parvez Musharraf and Atal Bihari Bajpayee was held in 2001 at
(a) Delhi.
(b) Shimla.
(c) Agra.
(d) Mumbai.

Q14.
In May 2009, in the final of Sultan Azlan Shah Championship; Indian men’s Hockey team was defeated by
(a) Pakistan.
(b) Argentina.
(c) New Zealand.
(d) Canada.

Q15.
Which of the following is not a union territory?
(a) Tripura
(b) Daman and Diu
(c) Lakshadweep
(d) Puducherry
 
1. (b) 2. (c) 3. (a) 4. (d) 5. (d) 6. (c) 7. (c) 8. (b) 9. (b) 10. (c) 11. (b) 12. (d) 13. (c) 14. (c) 15. (a)

Top
error: Content is protected !!