You are here
Home > Uncategorized > CLAT GK Practice Test

CLAT GK Practice Test

Q1. Which Irish player scored the fastest Century in the history of World Cup Cricket?
(a) Niaal ‘OAl Lten
(b) Kevin O’ Brien
(c) A. Cusack
(d) Ed Joyce

Q2.
Which of the following report brought out the 2G Spectrum Scam?
(a) CBI report
(b) WikiLeaks
(c) CAG report
(d) None of the above

Q3.
In February 2011, Gopa Sabharwal was appointed as the first Vice-Chancellor of which University of international stature?
(a) Jawaharlal Nehru University
(b) Azim Premji University
(c) Visva-Bharati University
(d) Nalanda International University

Q4.
With which Hindutva association are Sadhvi Pragya Singh Thakur and Swami Aseemanand allegedly associated?
(a) Vishwa Hindu Parishad
(b) Shri Ram Sena
(c) Abhinav Bharat
(d) Arya Samaj

Q5.
With which of the following do you associate the name P.J. Thomas?
(a) Central Vigilance Commission
(b) Lokpal
(c) Anti-corruption Ombudsman
(d) Banking Ombudsman

Q6.
The 17th Commonwealth Law Conference was held in which city?
(a) Delhi
(b) Bangalore
(c) Kolkata
(d) Hyderabad

Q7.
Gustavo Santaolall who composed the music to the song ‘Stranger Lives’ in the movie Dhobi Ghat, is from which of the following nations?
(a) Chile
(b) Peru
(c) Argentina
(d) Mexico

Q8.
Which one of the following was not awarded a portion of the contested land by the judgment of the Allahabad High Court in 2010 pertaining to the Ayodhya dispute?
(a) Nirmohi Akhada
(b) Sunni Central Board of Waqfs
(c) Rashtriya Swayamsevak Sangh
(d) Bhagwan Sri Ram Lala Virajman

Q9.
Sania Mirza claimed silver in the tennis mixed doubles category in the Asian Games in Guanzhou in November 2010 Who was her partner?
(a) Mahesh Bhupathi
(b) Somdev Devvarman
(c) Leander Paes
(d) Vishnu Vardhan

Q10.
China objected to the Dalai Lama’s recent visit to Tawang in Arunachal Pradesh. What was he visiting in Tawang?
(a) A Buddhist monastery.
(b) A memorial to Tibetans massacred by the Chinese army.
(c) The residence of Panchen Lama.
(d) None of the above.

Q11.
Which one of the following tribes lives in the Niyamgiri Hills, which is at the heart of the controversy surrounding Vedanta Resources mining operations?
(a) Manna Ohora
(b) Oongria Kondh
(c) Pardhan
(d) Mal Pahariya

Q12.
Which prominent Barrister-politician, who was closely linked with the emergency proclamation of 1975, breathed his last in Kolkata on 6th November 2010?
(a) Jyoti Basu
(b) Siddhartha Shankar Ray
(c) Hiren Mukherjee
(d) Indrajit Gupta

Q13.
Who is the author of the book Great Soul: Mahatma Gandhi and his Struggle with India, criticized for its content?
(a) Nirad C. Chaudhury
(b) Joseph Lelyveld
(c) Khushwant Singh
(d) Hermann Kallenbach

Q14.
Which Gharana of classical singing did Late Pandit Bhimsen Joshi belong to?
(a) Ohrupad
(b) Maihar
(c) Kirana
(d) Etawah

Q15.
14th March 2011 was the 80th Anniversary of the first Indian sound film (talkie). Which movie was it?
(a) Jahan Ara
(b) Alam Ara
(c) Noorjehan
(d) None of the above
 
1. (b) 2. (c) 3. (d) 4. (c) 5. (a) 6. (d) 7. (c) 8. (c) 9. (d) 10. (a) 11. (b) 12. (b) 13. (b) 14. (c) 15. (b)

Top
error: Content is protected !!