You are here
Home > Uncategorized > CLAT Gk Practice Questions

CLAT Gk Practice Questions

Q1. Why is the Director of ‘Chak De India’?
(a) Shimit Amiro
(b) Yash Chopra
(c) Shahrukh Khan
(d) Ram Gopal Verma

Q2.
What is the full from of the scanning technique CAT?
(a) Complete Anatomical Trepanning
(b) Computerized Automatic Therapy
(c) Computerized Axial Tomography
(d) Complete Axial Transmission

Q3.
Who got the World Food Prize?
(a) KofiAnnan
(b) Manmohan Singh
(c) Bhumibol Adulyadej
(d) Hillary Clinton

Q4.
ISO 9000 is a
(a) quality standard.
(b) space project mark.
(c) trade technique.
(d) loan security.

Q5.
What is ‘AGMARK’?
(a) Name of brand.
(b) A marketing research organization.
(c) Eggs supplied by Government-run cooperative.
(d) Agriculture marketing for agro products.

Q6.
The headquarters of Indian space research organization is at
(a) Trivandrum.
(b) New Delhi.
(c) Bangalore.
(d) Ahmadabad.

Q7.
‘Saras’ is the name of
(a) an aircraft.
(b) a tank.
(c) a missile.
(d) a submarine.

Q8.
First woman Prime Minister in the World was from
(a) Sri Lanka.
(b) Bhutan.
(c) India.
(d) Nepal.

Q9.
Who was felicitated with ‘Nishan-e-Pakistan’?
(a) Shatrughan Sinha
(b) Maulana Azad
(c) Dilip Kumar
(d) Khan Abdul Gaff ar Khan

Q10.
Which state provided separate reservation for Muslims and Christians in the state backward classes list in 2007?
(a) Andhra Pradesh
(b) Tamil Nadu
(c) Bihar
(d) Kerala

Q11.
Which of the following dances is not a classical dance?
(a) Kathakali
(b) Garba
(c) Odissi
(d) Manipuri

Q12.
Sulabh international is an organization which provides
(a) health services in rural areas.
(b) good sanitation at cheap rates.
(c) low cost accommodation.
(d) low cost credit.

Q13.
Who among the following was honoured with ‘Officer of the legion of Honour’ award by French government in July 2008?
(a) Dev Anand
(b) Yash Chopra
(c) B.R. Chopra
(d) Mrinal Sen

Q14.
The largest gland in the human body is
(a) liver.
(b) pancreas.
(c) thyroid.
(d) endocrine.

Q15.
The Railway Budget for 2007–08 has declared the year 2007 as the year of
(a) cleanliness.
(b) passenger comfort.
(c) staff welfare.
(d) computerization of reservations.
 
1. (a) 2. (c) 3. (d) 4. (a) 5. (d) 6. (c) 7. (a) 8. (a) 9. (c) 10. (b) 11. (b) 12. (b) 13. (b) 14. (c) 15. (a)

Top
error: Content is protected !!