You are here
Home > Uncategorized > CLAT GK Last Year Questions

CLAT GK Last Year Questions

Q1. Which internationally renowned musician collaborated with Rahul Sharma to release a music album titled ‘Namaste India’?
(a) Richard Clayderman
(b) Kenny G
(c) Yanni
(d) Ricky Martin

Q2.
War on Terrorism or American Strategy for Global Dominance is authored by which of the following authors?
(a) Noam Chomsky
(b) Oemetrios Caraley
(c) Lea Brilmayer
(d) Manzoor Alam

Q3.
Mohammad Asif, Mohammad Amir, and Salman Butt (cricket players of Pakistan) have been banned for being found guilty of spot fixing. To which of the following institutions have they appealed?
(a) Pakistan Cricket Board
(b) Anti-Corruption Tribunal of the Asian Cricket Council
(c) Court of Arbitration for Sport
(d) Anti-Corruption Tribunal of the International Cricket Council

Q4.
Indian driver Karun Chandok was recently in the news for which of the following?
(a) Being selected as a reserve driver by Team Force India for the 2011 Formula One season.
(b) Being selected as a reserve driver by Team Lotus for the 2011 Formula One season.
(c) Being selected a reserve driver by Team Ferrari for the 2011 Formula One season.
(d) None of the above.

Q5.
The United Nations Framework Convention on Climate Change meeting of 2010 December was held in which of the following places?
(a) Colorado
(b) Canberra
(c) Cancun
(d) None of the above

Q6.
Which of the following pairings is incorrect?
(a) Muammar Gaddafi–Syria
(b) Fidel Castro–Cuba
(c) Pol Pot–Cambodia
(d) Hosni Mubarak–Egypt

Q7.
The Right of Children to Full and Compulsory Education Act, 2009, requires private schools to ensure that ________ per cent of their students come from weaker sections and disadvantaged groups?
(a) 2
(b) 15
(c) 25
(d) 40

Q8.
Srikrishna Committee, which recently submitted its report, was constituted for which of the following issues?
(a) Mumbai bomb blast case
(b) Malegaon blast case
(c) Telengana issue
(d) 2G Spectrum corruption issue

Q9.
The longest highway in India runs from
(a) Kolkata to Jammu.
(b) Shillong to Amritsar.
(c) Ambala to Nagercoil.
(d) Varanasi to Kanyakumari.

Q10.
The longest irrigation canal in India is called
(a) Upper Bari Doab Canal.
(b) Indira Gandhi Canal.
(c) Sirhind Canal.
(d) Yamuna Canal.

Q11.
Leukemia is a disease related to
(a) kidney.
(b) throat.
(c) blood.
(d) eyes.

Q12.
In which city was Osama Bin Laden killed in May 2011?
(a) Islamabad
(b) Abbottabad
(c) Faisalabad
(d) Peshawar

Q13.
The XI Five Year Plan envisaged the highest growth in the sector of
(a) industry.
(b) agriculture.
(c) services.
(d) manufacturing.

Q14.
Light year is a unit of
(a) distance.
(b) time.
(c) sound.
(d) light intensity.

Q15.
The IV summit of BRICS was held in New Delhi on
(a) 11th January 2012.
(b) 1st April 2012.
(c) 29th March 2012.
(d) 28th February 2012.
 
1. (b) 2. (d) 3. (c) 4. (b) 5. (c) 6. (a) 7. (c) 8. (c) 9. (d) 10. (b) 11. (c) 12. (b) 13. (c) 14. (a) 15. (c)

Top
error: Content is protected !!