You are here
Home > Uncategorized > CLAT General Knowledge Quiz

CLAT General Knowledge Quiz

Q1. An indigenous nuclear submarine still under construction has been named as
(a) Chakra.
(b) Sudarshan.
(c) Arihant.
(d) Ghaatak.

Q2.
Government of India has launched a publicity campaign for census 2011 in association with which of the following UN organization?
(a) United Nations Development Programme (UNDP)
(b) World Health Organization (WHO)
(c) United Nations Children’s Fund (UNICEF)
(d) United Nations Population Fund (UNPF)

Q3.
Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Act (MGNREGA) completed how many years of operation in 2011?
(a) 3 years
(b) 4 years
(c) 5 years
(d) 6 years

Q4.
The first ever formula one race in India was held in
(a) Greater Noida.
(b) New Delhi.
(c) Faridabad.
(d) Pune.

Q5.
Name the actor who has been honoured with the Dadasaheb Phalke Award in 2012
(a) Naseerudin Shah
(b) Kamal Hasan
(c) Soumitra Chatterjee
(d) Amol Paleker

Q6.
In which city was the Arab Summit held in the last week of March 2012?
(a) Bagdad
(b) Cairo
(c) Beirut
(d) Riyadh

Q7.
The two Supreme Court Judges who delivered the famous 2-G judgment in February 2012 were
(a) Justice G.S. Singhvi and Justice Gyan Sudha Mishra.
(b) Justice G.S. Singhvi and Justice A.K. Ganguly.
(c) Justice S.H. Kapadia and Justice A.K. Ganguly.
(d) Justice Chandramauli Kumar Prasad and Justice H.L. Gokhale.

Q8.
Who presides over the joint sitting of both houses of Parliament?
(a) Speaker of Lok Sabha
(b) President
(c) Chairman of Rajya Sabha
(d) Prime Minister

Q9.
Christian Lagarde heads the
(a) World Bank.
(b) UNICEF.
(c) International Monetary Fund.
(d) WHO.

Q10.
The seat of International Criminal Court is at
(a) the Hague.
(b) Geneva.
(c) Washington.
(d) Tokyo.

Q11.
First Indian to ski to North Pole is
(a) Arun Nayyar.
(b) Ajeet Bajaj.
(c) Sq. Ldr. Sanjay Thapar.
(d) Neal Paramjeet.

Q12.
First woman Director General of Police in India was
(a) Kanchan Choudhary.
(b) Kavitha Choudhary.
(c) Kiran Bedi.
(d) Aswathy Tonge.

Q13.
Which countries co-hosted the One-day cricket World Cup in 2011?
(a) India, Bangladesh and Sri Lanka.
(b) India, Bangladesh and Pakistan.
(c) India, Sri Lanka and Pakistan.
(d) India, Sri Lanka, Bangladesh and Pakistan.

Q14.
Priyanka Chopra has been named National Ambassador of
(a) WHO.
(b) UNICEF.
(c) UNESCO.
(d) International Red Cross Society.

Q15.
Who is leading in the Republican primaries to contest the American Presidential election scheduled in November 2012?
(a) Sara Palm
(b) Newt Gingrich
(c) Rick Santorum
(d) Mitt Romney
 
1. (c) 2. (c) 3. (d) 4. (a) 5. (c) 6. (a) 7. (b) 8. (a) 9. (c) 10. (a) 11. (b) 12. (a) 13. (a) 14. (b) 15. (d)

Top
error: Content is protected !!