You are here
Home > Uncategorized > CLAT General Knowledge Quiz

CLAT General Knowledge Quiz

Q1. The ISRO has developed a ‘Flood Hazard Atlas’ by mapping flood prone and vulnerable areas in which state?
(a) Kerala
(b) Maharashtra
(c) Assam
(d) Tripura

Q2.
Which South East Asian Country has recently banned surrogacy service to end its flourishing rent-a-womb industry?
(a) Singapore
(b) Laos
(c) Thailand
(d) Vietnam

Q3.
Which of the following is the oldest share market in India?
(a) Bombay
(b) Madras
(c) Calcutta
(d) Delhi

Q4.
The name of new Andhra Pradesh Capital is likely to be
(a) Amaravathi
(b) Badrachala
(c) Krishna Nagar
(d) Varshavathi

Q5.
The Ufa city, where annual BRICKS summit-2015 is scheduled to be held, is in which country?
(a) China
(b) Russia
(c) South Africa
(d) Brazil

Q6.
The ‘Ease of Doing Business Index’ is prepared and published by …
(a) World Trade Organization
(b) World Bank Group
(c) United Nations
(d) European Union

Q7.
Prime Minister Modi has launched the ‘Give It Up’ campaign for voluntarily giving up
(a) Use of tobacco products
(b) LPG subsidy
(c) Use of incandescent bulbs
(d) Use of plastics

Q8.
Which one of the following Railway Zones and the corresponding Headquarter pairs is not correctly matched?
(a) North Eastern Railway: Gorakhpur
(b) South Eastern Railway: Bhubaneswar
(c) Eastern Railway: Kolkata
(d) South East Central Railway: Bilaspur

Q9.
Which among the following is the world’s largest e-commerce company?
(a) Amazon
(b) eBay
(c) Alibaba
(d) Flipkart

Q10.
Which committee was constituted by RBI to review governance of boards of banks in India?
(a) P J Nayak Committee
(b) H R Khan Committee
(c) Harsh Vardhan Committee
(d) K Subramanian Committee

Q11.
The recently announced Paramparagat Krishi Vikas Yojana aims to boost ____?
(a) Organic Farming
(b) Drip Irrigation
(c) Horticulture crops
(d) Vegetable production

Q12.
The winner of 2015 Malaysian Grand Prix is______?
(a) Sebastian Vettel
(b) Kimi Rikkonen
(c) Lewis Hamilton
(d) Jenson Button

Q13.
Which one of the following is essentially a solo dance nowadays performed in group as well?
(a) Kuchipudi
(b) Kathak
(c) Manipuri
(d) Mohiniattam

Q14.
Who among the following was the author of Rajtarangini, commonly regarded as the first genuine history of India written by an Indian?
(a) Banbhatta
(b) Ravikitri
(c) Pushpanada
(d) Kalhana

Q15.
Name the golfer who won the Indian Open title on 22 February 2015?
(a) SSP Chowrasia
(b) Anirban Lahiri
(c) Siddikur Rahman
(d) Daniel Chopra
 
1. (c) 2. (c) 3. (a) 4. (a) 5. (b) 6. (b) 7. (b) 8. (b) 9. (a) 10. (a) 11. (a) 12. (a) 13. (d) 14. (d) 15. (b)

Top
error: Content is protected !!