You are here
Home > Uncategorized > CLAT General Knowledge Practice Test

CLAT General Knowledge Practice Test

Q1. How many medals did India win in London Olympics 2012?
(a) 3
(b) 4
(c) 5
(d) 6

Q2.
The present Pope chosen in March 2013 hails from which country?
(a) Brazil
(b) Mexico
(c) Argentina
(d) Panama

Q3.
The first person to set foot on the moon on 20th July 1969 and who died on 25th August 2012 was
(a) Nevil Armstrong.
(b) Neil Armstrong.
(c) Gagan Narang.
(d) Michael Phelps.

Q4.
In which place, on 21st February 2013, two powerful explosive devices planted on bicycles has exploded in Andhra Pradesh?
(a) Dilrubnagar
(b) Dilsukhnagar
(c) Dilkushnagar
(d) Dilshaknagar

Q5.
On which date Maha Kumbh Mela started in Prayag this year?
(a) 14th January 2013
(b) 1st January 2013
(c) 26th January 2013
(d) 4th January 2013

Q6.
On which date International Women’s Day is celebrated?
(a) 18th March
(b) 8th March
(c) 28th March
(d) 18th February

Q7.
Duration of which Five Year Plan was 2007–2012?
(a) X
(b) XII
(c) IX
(d) XI

Q8.
As per census 2011, which State has the lowest sex ratio (877:1000)?
(a) Punjab
(b) Haryana
(c) Uttar Pradesh
(d) Bihar

Q9.
Hugo Chavez who died on 5th March 2013 after losing his battle with cancer, was the President of which country?
(a) Argentina
(b) Cuba
(c) Brazil
(d) Venezuela

Q10.
Carlos Slim, who tops the list of world’s wealthiest people, for the fourth year in a row, belongs to which country?
(a) USA
(b) England
(c) Mexico
(d) Germany

Q11.
In the name P. Chidambaram, the present Union Finance Minister, what does ‘P’ stands for?
(a) Palghat
(b) Pallakudi
(c) Palaniappan
(d) Perumal

Q12.
The earlier name of which city was New Amsterdam?
(a) Chicago
(b) California
(c) Washington DC
(d) New York City

Q13.
The grant of Diwani of Bengal, Bihar and Orissa is associated with
(a) Nawab Shuja-ud-Daula
(b) Nawab Asif-ud-Daula
(c) Shah Alam I
(d) Shah Alam II

Q14.
Where did Kuchipudi, an eminent dance form, originate’?
(a) Kerala
(b) Andhra Pradesh
(c) Utter Pradesh
(d) Tamil Nadu

Q15.
Light year is the unit of
(a) time.
(b) distance.
(c) light.
(d) none of these.
 
1. (d) 2. (c) 3. (b) 4. (c) 5. (a) 6. (b) 7. (d) 8. (b) 9. (d) 10. (c) 11. (c) 12. (d) 13. (d) 14. (b) 15. (b)

Top
error: Content is protected !!