You are here
Home > Uncategorized > CLAT General Knowledge Practice Sets

CLAT General Knowledge Practice Sets

Q1. The book titled The Google Story has been authored by
(a) David A. Vice.
(b) Shobha Dey.
(c) Fredrick Forsyth.
(d) Vikram Seth.

Q2.
Which strait separates Europe from Africa?
(a) Mallaica
(b) Gibralter
(c) Berring
(d) Palk

Q3.
Taiwan was earlier known as
(a) Fuchow.
(b) Marshall Island.
(c) Formosa.
(d) Macau.

Q4.
Identify the Indian Tennis player who has turned Hollywood filmmaker?
(a) Vijay Amritraj
(b) Mahesh Bhupathi
(c) Leander Paes
(d) Ashok Amritraj

Q5.
Where will the next Olympic Games be held in 2012?
(a) Tokyo
(b) Berlin
(c) London
(d) Toronto

Q6.
Which of the following teams has won the Santosh Trophy Football Championship in 2011?
(a) Punjab
(b) West Bengal
(c) Goa
(d) Railways

Q7.
Excess of money supply as compared to supply of goods results in
(a) depression.
(b) deflation.
(c) trade deficit.
(d) inflation.

Q8.
The largest living flightless bird is
(a) Emu.
(b) Kiwi.
(c) Ostrich.
(d) Penguin.

Q9.
Which of the following oceans has the shape of the English letter ‘S’?
(a) Atlantic
(b) Pacific
(c) Indian
(d) Arctic

Q10.
Which is the longest shipping canal in the world?
(a) Panama Canal
(b) Suez Canal
(c) White Sea-Baltic Canal
(d) Kiel canal

Q11.
Le Corbusier, the architect of Chandigarh was a national of
(a) Britain.
(b) Portugal.
(c) France.
(d) Netherlands.

Q12.
India became a member of UNO in
(a) 1945.
(b) 1947.
(c) 1950.
(d) 1952.

Q13.
To which country does India export the largest quantity of iron ore?
(a) USA
(b) China
(c) Egypt
(d) Germany ENGLISH Instructions

Q14.
The Headquarters of European Union is situated in
(a) England.
(b) Germany.
(c) France.
(d) Belgium.

Q15.
India in 2008 successfully put CHANDRAYAAN–1 into its initial orbit by
(a) PSLV-C12
(b) PSLV-C11
(c) PSLV-C14
(d) GSLV D3
 
1. (a) 2. (b) 3. (c) 4. (d) 5. (c) 6. (b) 7. (d) 8. (c) 9. (a) 10. (b) 11. (c) 12. (a) 13. (b) 14. (d) 15. (b)

Top
error: Content is protected !!