You are here
Home > Uncategorized > CLAT General Knowledge Last Year Questions

CLAT General Knowledge Last Year Questions

Q1. The leaning tower of Pisa does not fall because
(a) it is tapered at the top.
(b) it covers a large base area.
(c) its CG is inside the tower.
(d) the vertical line passing through the CG of the tower falls within its base.

Q2.
Paradise Regained was written by ________.
(a) John Milton
(b) Michel Angelo
(c) John Keats
(d) Lord Byron

Q3.
Which is the richest temple in India?
(a) Balaji Temple of Tirupathi
(b) Padmanabha Swamy Temple of Thiruvananthapuram
(c) Shirdl Sal Baba Temple
(d) Jagannatha Temple of Purl

Q4.
Who founded the Red Cross?
(a) Henry Dunant
(b) Alexander
(c) James Cook
(d) Bismark

Q5.
World Literacy Day is celebrated on
(a) 5th September.
(b) 6th September.
(c) 8th September.
(d) none of these.

Q6.
South African Paralympics icon Oscar Pistorius has been accused of killing
(a) Julia Kamp
(b) Reeva Steenkamp
(c) Pistorius Kamp
(d) Shakeera Kamp

Q7.
In the month of March 2013 the Supreme Court of India issued a notice that the ambassador of the following country shall not leave India without the permission of the Supreme Court.
(a) Germany
(b) Maldives
(c) Italy
(d) Nepal

Q8.
The Constitution (One Hundred Seventeenth Amendment) Bill, 2012 makes provisions regarding
(a) reservation in matters of promotions for Scheduled Castes and Scheduled Tribes.
(b) reservation in matters of appointments for Scheduled Castes and Scheduled Tribes.
(c) reservation in matters of appointments and promotions for Scheduled Castes and Scheduled Tribes.
(d) none of the above.

Q9.
The number of High Courts in India is
(a) 18.
(b) 24.
(c) 21.
(d) 28.

Q10.
The last British Emperor of India was
(a) King George I
(b) King George III
(c) King George V
(d) King George VI

Q11.
Palaeolithic period is also known as
(a) Mesolithic Age.
(b) Late Stone Age.
(c) Old Stone Age.
(d) Neolithic Age.

Q12.
Capital of India was transferred from Calcutta to Delhi in the year ________.
(a) 1901
(b) 1911
(c) 1921
(d) 1922

Q13.
The chairman of Fundamental Rights SubCommittee of the Constituent Assembly was
(a) Dr Rajendra Prasad.
(b) Dr B. R. Ambedkar.
(c) Pt Jawaharlal Nehru.
(d) J. B Kripalani.

Q14.
The Environment Protection Act was passed by the Parliament of India in the year
(a) 1976.
(b) 1986.
(c) 1996.
(d) 2006.

Q15.
International Year of Biodiversity is/was/will be
(a) 2010.
(b) 2011.
(c) 2012.
(d) 2014.
 
1. (d) 2. (a) 3. (b) 4. (a) 5. (a) 6. (b) 7. (c) 8. (a) 9. (b) 10. (d) 11. (c) 12. (b) 13. (d) 14. (b) 15. (a)

Top
error: Content is protected !!