You are here
Home > QB Subjectwise > Part 383 – Cloze Test Previous Year Questions

Part 383 – Cloze Test Previous Year Questions

Directions: In the following questions, in the passage some of the words have been left out. Read the passage carefully and choose the correct answer to each question out of the four alternatives and fill in the blanks. I will always _____ the trip I made to the zoo in 1988. It was then that I _____ measles from one of my friends. Peter, who had _____ along too. Before he met us at the zoo, he had gone to visit his cousin who was _____ from measles. The next day, Peter was _____ of a sore throat, a bad cold and high fever. When he was diagnosed by a doctor as having measles, his parents rang me up to warn me that he had been _____ to measles too. By the next day, I was also showing/having the same symptoms. My doctor _____ me to stay at home for the next two weeks. I was quite pleased with the doctor’s instruction. I spent the time reading storybooks, _____ to music and watching television. When I got bored, I would call up Peter, who also had to spend two weeks at home, for a chat. Unfortunately, the two weeks passed by quickly. When we _____ to school, we had to work twice as hard to _____ with our classmates. It was definitely not worth the ‘holiday’.

Q1. (a) remember
(b) remembered
(c) be remember
(d) remembering
Ans: (a) remember

Q2. (a) catch (b) will catch
(c) caught (d) catching
Ans: (c) caught

Q3. (a) went (b) gone
(c) going (d) go
Ans: (b) gone

Q4. (a) recover (b) revealed
(c) removed (d) recovering
Ans: (d) recovering

Q5. (a) complained
(b) complain
(c) complaining
(d) explained
Ans: (c) complaining

Q6. (a) exposed (b) exposing
(c) expose (d) exposable
Ans: (a) exposed

Q7. (a) advise (b) advised
(c) is advised (d) advising
Ans: (b) advised

Q8. (a) listening (b) looking
(c) listen (d) listened
Ans: (a) listening

Q9. (a) returning (b) is returned
(c) return (d) returned
Ans: (d) returned

Q10. (a) caught up
(b) catching up
(c) catch up (d) catch
Ans:
(c) catch up
Directions: In the following questions, in the passage some of the words have been left out. Read the passage carefully and choose the correct answer to each question out of the four alternatives and fill in the blanks. The Red Indians _____ for the arrival of the bison. The beasts, which come only once a year, are a good source of meat and hide. The Red Indians _____ to survive the cold, bitter winter. Tikki, the young boy, _____ to look out for herd’s arrival. Everyday, he _____ to the top of the hill to see if he could spot them on the vast horizon. One night, while he _____ the ground shook _____ and his bag of arrows fell off from its hook on the wall. Tikki _____ of his wigwam and felt a strong gust of wind and dust gush past him. Shouting excitedly, he ran to the other wigwams and woke everyone up. A big fire _____ built and the Red Indians danced around it, giving praises to their God who had, at last, _____ their food and clothing of animal hide. The next morning, all the warriors _____ to hunt down the beasts which were grazing near the river.

Q11. (a) were waiting
(b) is waiting
(c) were waited
(d) are waited
Ans: (a) were waiting

Q12. (a) needing these
(b) needed these
(c) needed their
(d) needing this
Ans: (b) needed these

Q13. (a) was choose
(b) is choose
(c) was chose
(d) was chosen
Ans: (d) was chosen

Q14. (a) would running
(b) will running
(c) would run
(d) will be running
Ans: (c) would run

Q15. (a) is sleep
(b) was sleeping
(c) was sleep
(d) were slept
Ans: (b) was sleeping

Q16. (a) violently (b) violence
(c) violent (d) violet
Ans: (a) violently

Q17. (a) rushing out
(b) rush out
(c) rushed out
(d) rushed in
Ans: (c) rushed out

Q18. (a) were immediately
(b) was immediate
(c) were immediate
(d) was immediately
Ans: (d) was immediately

Q19. (a) send them
(b) sent them
(c) sent their
(d) send their
Ans: (b) sent them

Q20. (a) is assigned
(b) was assigning
(c) were assigned
(d) were assigning
Ans:
(c) were assigned
Directions: In the following passage some of the words have been left out. Read the passage carefully and choose the correct answer to each question out of the four alternatives and fill in the blanks. PASSAGE It’s soccer’s newest power player; a ball called the Soccket generates and stores energy as players kick it, then provides energy at home. Fifteen minutes on the field _____ enough energy to power a small light for three hours and may help people in developing nations like India _____ kerosene, a leading cause of _____ illness and fires. Working on the principle of flashlights that charge when shaken, the Soccket is the _____ of Harvard students Jessica Lin, Julia Sitverman, Jessica Matthews and Hemali Thakker and is being _____ by the Clinton Global Initiative University and the Walmart Foundation.

Q21. (a) (I) stores
(b) (I) conserves
(c) (I) captures
(d) (I) reserves
Ans: (a) stores

Q22. (a) (II) substitute
(b) (II) replace
(c) (II) restore
(d) (II) supplant
Ans: (d) supplant supplant (V.): to take the place of something older or less modern

Q23. (a) (III) pulmonary
(b) (III) respiratory
(c) (III) cardiac
(d) (III) cardiovascular
Ans: (b) respiratory

Q24. (a) (IV) output
(b) (IV) achievement
(c) (IV) brainchild
(d) (IV) inventory
Ans: (c) brain child brain child (N.): an idea or invention of one person or a small group of people

Q25. (a) (V) funded
(b) (V) financed
(c) (V) promoted
(d) (V) sponsored
Ans:
(c) promoted

Top
error: Content is protected !!