You are here
Home > QB Subjectwise > Part 369 – Cloze Test Previous Year Questions

Part 369 – Cloze Test Previous Year Questions

PASSAGE II As well as I could make out, she had come for good, and had no intention of ever going again. She began _____ help my mother _____ morning, and was _____ and out of _____ store closet all _____, putting things to right, and making havoc in the old arrangement.

Q1. (a) to (b) so
(c) of (d) with
Ans: (a) to (Prep.)

Q2. (a) tomorrow (b) next
(c) later (d) soon
Ans: (b) next (Adj.)

Q3. (a) out (b) off
(c) of (d) in
Ans: (d) in (Prep.)

Q4. (a) the (b) there
(c) then (d) thus
Ans: (a) the (Def. Art.)

Q5. (a) days (b) day
(c) thing (d) things
Ans:
(b) day (Noun) (591 – 600)
Directions: In the following questions, you have following two brief passages with 10 questions in Passage I and 5 questions in Passage II. Read the passages carefully and fill in the blanks with suitable words out of the four alternatives given. (PASSAGE I Any regular viewer of programmes on the television will certainly have some reservations about commercials. When television shows are _____ good, the commercials that _____ them are a disgrace. One of the many bad _____ of commercials is their loudness. They seem to be _____ as loud as the program and the viewer is almost _____ when they come on. Any attempt _____ conversation during commercials is futile. Commercials also take up too much time and _____ too often. The impression one _____ gets is that the shows are sandwiched in _____ long periods of advertising, all of it the same. Often commercials _____ a show at a particularly inappropriate time.

Q6. (a) reasonably
(b) rationally
(c) unreasonably
(d) irrationally
Ans: (a) reasonably (Adv.)

Q7. (a) join
(b) accommodate
(c) accompany
(d) admit
Ans: (c) accompany (Verb)

Q8. (a) features (b) feature
(c) property (d) mark
Ans: (a) features (Noun)

Q9. (a) two (b) pair
(c) twice (d) double
Ans: (c) twice (Adv.)

Q10. (a) deafening (b) blind
(c) deafened (d) deaf
Ans: (c) deafened (Verb)

Q11. (a) on (b) in
(c) to (d) at
Ans: (d) at (Prep.)

Q12. (a) repeat (b) is repeated
(c) repeated (d) are repeated
Ans: (d) are repeated (Verb)

Q13. (a) usually (b) usual
(c) use to (d) used to
Ans: (a) usually (Adv.)

Q14. (a) after (b) before
(c) between (d) during
Ans: (c) between (Prep.)

Q15. (a) involve (b) integrate
(c) invert (d) interrupt
Ans:
(d) interrupt (Verb) (601 – 605)
PASSAGE II It seems there was no Marina beach during the 1700’s. The _____ developed only after the construction _____ the Madras harbour in the _____ century. It should be remembered _____ any kind of developmental activity _____ the coast will have an impact on the adjoining regions.

Q16. (a) beach (b) coast
(c) shore (d) sea
Ans: (a) beach (Noun)

Q17. (a) with (b) in
(c) of (d) on
Ans: (c) of (Prep.)

Q18. (a) tenth (b) nineteenth
(c) fifteenth (d) sixth
Ans: (b) nineteenth (Adj., ordinal number)

Q19. (a) that (b) this
(c) these (d) they
Ans: (a) that (Det.)

Q20. (a) within (b) therein
(c) along (d) long
Ans:
(c) along (Prep.) (606 – 615)
Directions: In the following questions, you have following two brief passages with 10 questions in PassageI and 5 questions in PassageII. Read the passages carefully and fill in the blanks with, out of the four alternatives given. (PASSAGE I Without water _____ animal can survive. In desert regions, the greatest _____ to life is drying up. But many creatures are able to make use of _____ little water that exists in arid areas. One of nature’s masterpieces , _____ creatures equipped to _____ with desert life is the hardy camel.

Q21. (a) every (b) no
(c) any (d) desert
Ans: (b) no (Det.)

Q22. (a) want
(b) inadequacy
(c) requirement
(d) worry
Ans: (d) worry (Noun)

Q23. (a) what (b) the
(c) very (d) that
Ans: (b) the (Def. Art.)

Q24. (a) for (b) about
(c) among (d) with
Ans: (c) among (Prep.)

Q25. (a) live (b) resist
(c) bear (d) cope
Ans: (d) cope (Verb)
PASSAGE II About a million different species _____ insects have been identified. Yet little is _____ about some of them. Although insects vary so much in their shape and _____ they all have the _____ structure. All insects normally _____ six legs.

Q26. (a) for (b) of
(c) about (d) in
Ans: (b) of (Prep.)

Q27. (a) known (b) observed
(c) seen (d) found
Ans: (a) known (Verb)

Q28. (a) colour (b) height
(c) size (d) habits
Ans: (c) size (Noun)

Q29. (a) different (b) alike
(c) same (d) single
Ans: (c) same (Adj.)

Q30. (a) has (b) have
(c) had (d) got
Ans:
(b) have (Aux. V.) (621 – 630)

Top
error: Content is protected !!