You are here
Home > QB Subjectwise > Part 330 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Part 330 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Q1. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.
(a) anticeptic (b) anteceptic
(c) anticeptique (d) antiseptic
Ans: (d) The correctly spelt word is antiseptic

Q2. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.
(a) desorientation
(b) disorientetion
(c) dysorientation
(d) disorientation
Ans:
(d) The correctly spelt word is disorientation

Q3. (a) orthopeadic (b) orthopadic
(c) orthopaedic (d) orthopedic
Ans: (c) The correctly spelt word is orthopaedics

Q4. (a) miscellaneous
(b) micellaneous
(c) misellaneous
(d) miscelaneous
Ans: (a) The correctly spelt word is miscellaneous

Q5. (a) vaccum (b) vacuum
(c) vacum (d) vaccuum
Ans:
(b) The correctly spelt word is vacuum

Q6. (a) precience (b) prescienc
(c) presciensce (d) prescience
Ans: (d) The correctly spelt word is prescience

Q7. (a) exclamatery (b) exclematory
(c) exclamatary (d) exclamatory
Ans: (d) The correctly spelt word is exclamatory

Q8. (a) abstinence (b) abstinance
(c) abstenance (d) abstinense
Ans:
(a) The correctly spelt word is abstinence

Q9. (a) supersede (b) superseed
(c) supercede (d) supperssed
Ans: (a) The correctly spelt word is supersede

Q10. (a) accomodate
(b) acommodate
(c) accommodate
(d) accommodat
Ans: (c) The correctly spelt word is accommodate

Q11. (a) immence (b) imence
(c) immense (d) immenze
Ans: (c) The correctly spelt word is immense

Q12. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.
(a) discripency (b) discripancy
(c) discrepancy(d) descripancy
Ans: (c) Discrepancy (Noun) = a difference between two or more things that should be the same. Look at the sentence: What are the reasons for the discrepancy between girls’ and boys’ performance in school ?

Q13. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.
(a) Diarrhoea (b) Diarhea
(c) Diarrhea (d) Diarrohea
Ans: (a) Diarrhoea = an illness in which waste matter is emptied from the bowels much more frequently than normal.

Q14. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.
(a) Heirrarchy (b) Hierrarchy
(c) Hierarchy (d) Heirarchy
Ans: (c) Hierarchy (Noun) = a system in an organisattion in which people are organised into different levels of importance from highest to lowest.

Q15. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.
(a) Commemmorate
(b) Commemorate
(c) Comemmorate
(d) Comemorate
Ans: (b) Commemorate (Verb) = to remind people of an important person or event from the past.

Q16. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.
(a) Scarety (b) Scarcity
(c) Scarsity (d) Scarecity
Ans: (b) Scarcity (Noun) = shortage; not enough.

Q17. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.
(a) Alleviate (b) Allaviate
(c) Alliveate (d) Allaevate
Ans: (a) Alleviate (Verb) = to make something less severe; ease. Look at the sentence: A number of measures were taken to alleviate the problem.

Q18. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.
(a) Thoruoghly (b) Thoroughly
(c) Thoroghouly(d) Thorougholy
Ans: (b) Thoroughly (Adverb) = in a thorough manner extensively; intensively; in depth; exhaustively. Look at the sentence: We will investigate every complaint thoroughly.

Q19. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.
(a) Separate (b) Saparate
(c) Saperate (d) Seperate
Ans: (a) Separate (Adjective/Verb) = unconnected; unrelated; different; cause to move or be apart; isolate. Look at the sentence: Police were trying to separate two rioting mobs.

Q20. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.
(a) Benevolens
(b) Benevolene
(c) Benevolence
(d) Benevelence
Ans: (c) Benevolence (Noun) = the quality of being well meaning; kindness; goodness; compassion; decency. Look at the sentence: Self effacing as well as selfless, he refused all public acknowledgement of many benevolences to the community.

Q21. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.
(a) Commensurate
(b) Commensarate
(c) Commansurate
(d) Comansurate
Ans: (a) Commensurate (Adjective) = matching something in size, importance, quality etc. Look at the sentence: Salary will be commensurate with experience.

Q22. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.
(a) Counterfeit(b) Counterfeet
(c) Counterfit (d) Counterfiet
Ans: (a) Counterfeit (Adjective) = made in exact imitation of something valuable; fake; forged. Look at the sentence: Counterfeit 500 rupee notes abound in the market.

Q23. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.
(a) Bureaucracy
(b) Beureaucracy
(c) Beureaucracie
(d) Bureaucracie
Ans: (a) Bureaucracy (Noun) = the system of official rules and ways of doing things that a government has; a system of government in which there are a large number of state officials who are not elected.

Q24. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.
(a) Phenamenon
(b) Phenomenon
(c) Phenominon
(d) Phenomenan
Ans: (b) Phenomenon = occurrence; event; fact; happening Look at the sentence: Glaciers are interesting natural phenomena (plural).

Q25. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.
(a) Acommodate
(b) Accommodate
(c) Acomodate
(d) Accomodate
Ans: (b) Accommodate (Verb) = to provide somebody with a room or place to live etc; to adapt. Look at the sentence: The hotel can accommodate up to 500 guests. Parajumbles

Top
error: Content is protected !!