You are here
Home > QB Subjectwise > Part 329 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Part 329 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Q1. Four words are given, out of which only word is correctly spelt. Find the correctly spelt word.
(a) supercilious
(b) supracillius
(c) supercillius
(d) superecilious
Ans:
(a) The correctly spelt word is supercilious

Q2. (a) flaterred
(b) voilations
(c) cuttlery
(d) detainees
Ans: (d) The correctly spelt word is detainees The spellings of other words are flattered, violations, cutlery

Q3. Four words are given, out of which only one word is correctly spelt. Find the correctly spelt word.
(a) dosile (b) docile
(c) dusile (d) dosiel
Ans:
(b) The correctly spelt word is docile

Q4. (a) promiscuous
(b) promisscuous
(c) promiscous
(d) promiscuuous
Ans: (a) The correctly spelt word is promiscuous

Q5. (a) combersome
(b) cumbersome
(c) combbersom
(d) coombersome
Ans:
(b) The correctly spelt word is cumbersome

Q6. (a) sattalite (b) satellite
(c) satallite (d) satalight
Ans:
(b) The correctly spelt word is satellite

Q7. (a) Debilitate (b) Impecable
(b) Inkulcate (d) Harrass
Ans:
(a) The correctly spelt word is debilitate The spellings of the other words are impeccable, inculcate, harass

Q8. (a) connaisseur
(b) conoisseur
(c) connoisseur
(d) connoiseur
Ans:
(c) The correctly spelt word is connoisseur

Q9. (a) pious (b) pios
(c) pieos (d) piuos
Ans:
(a) The correctly spelt word is pious.

Q10. (a) sanctaries (b) sanctauries
(c) santuaries (d) sanctuaries
Ans: (d) The correctly spelt word is sanctuaries

Q11. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.
(a) monolouge (b) monologue
(c) monologe (d) monolouge
Ans: (b) The correctly spelt word is monologue

Q12. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.
(a) groteasque (b) grotasque
(c) growtesque (d) grotesque
Ans: (d) The correctly spelt word is grotesque

Q13. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.
(a) erroneous (b) eronneous
(c) erronous (d) eroneous
Ans: (a) The correctly spelt word is erroneous

Q14. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.
(a) persemonious
(b) persimonoius
(c) parsemonious
(d) parsimonious
Ans:
(d) The correctly spelt word is parsimonious

Q15. (a) acquisision
(b) acqiusition
(c) acquisition
(d) acquisetion
Ans: (c) The correctly spelt word is acquisition

Q16. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.
(a) quintessance
(b) quintessence
(c) quaintessence
(d) quintassence
Ans:
(b) The correctly spelt word is quintessence

Q17. (a) clandistine (b) clandestine
(c) clandistene (d) clandestene
Ans:
(b) The correctly spelt word is clandestine

Q18. (a) ommineous (b) omineous
(c) ominous (d) omenous
Ans: (c) The correctly spelt word is ominous

Q19. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.
(a) immense (b) imense
(c) immiense (d) imminse
Ans: (a) The correctly spelt word is immense

Q20. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.
(a) mogynous (b) misogynous
(c) mysoginous (d) misoginous
Ans: (b) The correct spelling is misogynous

Q21. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word
(a) serendipty (b) serendipity
(c) serndipity (d) sernidipity
Ans: (b) The correct spelling serendipity

Q22. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word
(a) definite (b) diffinite
(c) defenite (d) difinite
Ans: (a) The correct spelling is definite

Q23. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.
(a) pontifical (b) pontiffical
(c) pontifecal (d) pontificol
Ans: (a) The correct spelling is pontifical

Q24. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.
(a) vivacious (b) vivascious
(c) vivasious (d) vivacouse
Ans: (a) The correct spelling vivacious

Q25. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.
(a) tranquility (b) tranquillity
(c) trankquility (d) trankwility
Ans: (b) The correct spell ing is tranquillity

Top
error: Content is protected !!