You are here
Home > QB Subjectwise > Part 328 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Part 328 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Q1. (a) amature (b) amateur
(c) amateaur (d) amatuer
Ans:
(b) The correctly spelt word is amateur

Q2. (a) hygienic (b) hyigeinic
(c) hyegienic (d) hygeinic
Ans: (a) The correctly spelt word is hygienic

Q3. (a) auspiscious (b) audacious
(c) hillarious (d) congrruous
Ans: (b) The correctly spelt word is audacious. The spellings of other words are auspicious, hilarious,congruous

Q4. (a) divienation (b) divarsion
(c) dysfunction (d) dastitution
Ans: (c) The correctly spelt word is dysfunction The spellings of other words are divination,diversion,destitution

Q5. (a) turbulance
(b) obeisence
(c) perservarance
(d) surveillance
Ans: (d) The correctly spelt word is surveillance The spellings of other words are turbulence, obeisance, perseverance

Q6. (a) conceilment
(b) conteinment
(c) confinment
(d) consignment
Ans:
(d) The correctly spelt word is consignment. The spellings of other words are concealment, containment, confinement

Q7. (a) pseudonym
(b) seudonym
(c) pseudonymn
(d) soodonym
Ans: (a) The correctly spelt word is pseudonym

Q8. (a) zenophobia
(b) zenofobia
(c) xenophobia
(d) xenofobia
Ans: (c) The correctly spelt word is xenophobia

Q9. (a) gormandise
(b) gormandize
(c) gourmendize
(d) gourmandize
Ans: (d) The correctly spelt word is gourmandize

Q10. (a) appiarance
(b) apearance
(c) appearance
(d) apparance
Ans: (c) The correctly spelt word is appearance.

Q11. (a) connoisseur
(b) connoiseur
(c) connoisure
(d) conoisseur
Ans:
(a) The correctly spelt word is connoisseur.

Q12. (a) heirachy (b) hierarchy
(c) heirarchy (d) hairarchy
Ans: (b) The correctly spelt word is hierarchy.

Q13. (a) liaison (b) liason
(c) laison (d) liaizon
Ans:
(a) The correctly spelt word is liaison.

Q14. (a) rhapsodic (b) rapsodic
(c) rapcodic (d) rapsodich
Ans:
(a) The correctly spelt word is rhapsodic

Q15. Find the correctly spelt word.
(a) rambunktious
(b) rumbanctious
(c) rambuncsious
(d) rambunctious
Ans:
(d) The correctly spelt word is rambunctious

Q16. (a) lucious (b) luscious
(c) lucsious (d) luscioucs
Ans: (b) The correctly spelt word is luscious

Q17. Four words are given, out of which only one word is correctly spelt. Find the correctly spelt word.
(a) conscientious
(b) contractaul
(c) corugated
(d) concent
Ans: (a) The correctly spelt word is conscientious The spellings of other words are as follows: contractual, corrugated, consent

Q18. Four words are given, out of which only one word is correctly spelt. Find the correctly spelt word.
(a) guerrilla (b) guarrilla
(c) guerila (d) georrilla
Ans: (a) The correctly spelt word is guerrilla

Q19. Four words are given, out of which only one word is correctly spelt. Find the correctly spelt word.
(a) illigetimate (b) illegitemate
(c) ilegitimate (d) illegitimate
Ans: (d) The correctly spelt word is illegitimate

Q20. Four words are given, out of which only one word is correctly spelt. Find the correctly spelt word.
(a) muesli (b) mensli
(c) meuslie (d) meusli
Ans: (a) The correctly spelt word is muesli

Q21. Four words are given, out of which only one word is correctly spelt. Find the correctly spelt word.
(a) pantomime (b) patomine
(c) pantonine (d) pantanime
Ans: (a) The correctly spelt word is pantomime

Q22. Four words are given, out of which only one word is correctly spelt. Find the correctly spelt word.
(a) quintessence
(b) quintecsence
(c) quentiscence
(d) quintissense
Ans: (a) The correctly spelt word is quintessence

Q23. Four words are given, out of which only one word is correctly spelt. Find the correctly spelt word.
(a) plebeain (b) plebeian
(c) plibein (d) plebien
Ans: (b) The correctly spelt word is plebeian

Q24. Four words are given, out of which only one word is correctly spelt. Find the correctly spelt word.
(a) ligionaire (b) legionnaire
(c) legionaair (d) legeonnair
Ans: (b) The correctly spelt word is legionnaire

Q25. Four words are given, out of which only one word is correctly spelt. Find the correctly spelt word.
(a) psychophant
(b) psychophent
(c) sycophant
(d) sycophunt )
Ans: (c) The correctly spelt word is sycophant

Top
error: Content is protected !!