You are here
Home > QB Subjectwise > Part 327 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Part 327 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Q1. (a) curiculum (b) aggreable
(c) professor (d) reffresher
Ans: (c) The correctly spelt word is professor. The spellings of the other words is as follows: curriculum, agreeable, refresher

Q2. (a) emminent (b) nuisence
(c) magnificent (d) nigardly
Ans:
(c) The correctly spelt word is magnificent. The spellings of the other words in as follows: eminent, nuisance, niggardly

Q3. (a) ingenous (b) ingenius
(c) ingeneous (d) ingenious
Ans: (d) The correctly spelt word is ingenious

Q4. (a) acommodation
(b) accommodation
(c) acomodation
(d) accomodation
Ans: (b) The correctly spelt word is accommodation

Q5. (a) plagearist (b) plagiarist
(c) plagraist (d) plegiarist
Ans: (b) The correctly spelt word is plagiarist

Q6. (a) puritannical
(b) puritanical
(c) purritanical
(d) purritaniccal
Ans:
(b) The correctly spelt word is puritanical

Q7. (a) preferennce (b) preferrence
(c) preference (d) prefference
Ans: (c) The correctly spelt word is preference

Q8. (a) remarkeble (b) remarkebel
(c) remarkable (d) remarkabel
Ans: (c) The correctly spelt word is remarkable

Q9. (a) advretise (b) advertice
(c) adverties (d) advertise
Ans: (d) The correctly spelt word is advertise

Q10. (a) revarberation
(b) riverberation
(c) revirberation
(d) reverberation
Ans:
(d) The correctly spelt word is reverberation

Q11. (a) pedestrean (b) pedestrian
(c) padestrian (d) pedistrian
Ans: (b) The correctly spelt word is pedestrian

Q12. (a) laboratory (b) laboratorry
(c) laboratery (d) laborratory
Ans: (a) The correctly spelt word laboratory

Q13. (a) humane (b) humein
(c) humaen (d) humain
Ans: (a) The correctly spelt word is humane

Q14. (a) equanimous (b) equanamous
(c) ecuanemous (d) ecuanimous
Ans:
(a) The correctly spelt word is equanimous

Q15. (a) patritism (b) patrotism
(c) patriotism (d) pattriotism
Ans: (c) The correctly spelt word is patriotism

Q16. (a) obidient (b) obediemt
(c) obedient (d) obeydient
Ans: (c) The correctly spelt word is obedient

Q17. (a) jewillery (b) jewellery
(c) jewelery (d) jevelry
Ans: (b) The correctly spelt word is jewellery

Q18. (a) diffuse (b) difusse
(c) diffusse (d) difuse
Ans:
(a) The correctly spelt word is diffuse

Q19. (a) accummulate
(b) accumulate
(c) accumullate
(d) acummulate
Ans: (a) The correctly spelt word is accummulate

Q20. (a) prediliction (b) predalection
(c) pridilection (d) predilection
Ans: (d) The correctly spelt word is predilection

Q21. (a) restuarent (b) restaurent
(c) restuarant (d) restaurant
Ans: (d) The correctly spelt word is restaurant

Q22. (a) manoeuvre (b) manuvere
(c) manouvre (d) manouevr
Ans:
(a) The correctly spelt word is manoeuvre

Q23. (a) millenium (b) milennium
(c) millennium (d) millanium
Ans: (c) The correctly spelt word is millennium

Q24. (a) alkale (b) alkali
(c) alkeli (d) alkalie
Ans: (b) The correctly spelt word is alkali

Q25. (a) decesive (b) decesieve
(c) deciseev (d) decisive
Ans: (d) The correctly spelt word is decisive

Top
error: Content is protected !!