You are here
Home > QB Subjectwise > Part 326 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Part 326 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Q1. (a) broadcaster
(b) broodcaster
(c) boardcaster
(d) brodcaster
Ans: (a) The correctly spelt word is broadcaster.

Q2. (a) sanquin (b) sanguin
(c) sanguine (d) sankuine
Ans: (c) The correctly spelt word is sanguine.

Q3. (a) immediacy (b) immedeacy
(c) imeadiasy (d) imedeacy
Ans: (a) The correctly spelt word is immediacy.

Q4. (a) amnezia
(b) algeimer
(c) schizophrenia
(d) gonoria
Ans: (c) The correctly spelt word is schizophrenia. The spellings of other words is as follows: amnesia, alzheimer, gonorrhea

Q5. (a) rhapsody (b) phanacea
(c) intrinhsic (d) soccour
Ans:
(a) The correctly spelt word is rhapsody. The spellings of other words is as follows: panacea, intrinsic, succour

Q6. (a) fasimmile (b) facsimile
(c) facsimilee (d) fasimile
Ans: (b) The correctly spelt word is facsimile

Q7. (a) aquarim (b) acquariam
(c) aquarium (d) acquerium
Ans:
(c) The correctly spelt word is aquarium

Q8. (a) coherant
(b) commendation
(c) tommorow
(d) advicable
Ans: (b) The correctly spelt word is commendation. The spellings of the other words is: coherent, tomorrow; advisable

Q9. (a) aneurysm
(b) annonymous
(c) disipate
(d) carcas
Ans:
(a) The correctly spelt word is aneurysm The spellings of the other words is: anonymous, dissipate, carcass

Q10. (a) deffusion (b) defusion
(c) diffussion (d) diffusion
Ans: (d) The correctly spelt word is diffusion

Q11. (a) circumlocution
(b) circumlocation
(c) circumlocutien
(d) circmlocution
Ans:
(a) The correctly spelt word is circumlocution

Q12. (a) fortuitous (b) comissioned
(c) resurgense (d) haphazzard
Ans: (a) The correctly spelt word is fortuitous The spellings of the other words is: commissioned, resurgence, haphazard

Q13. (a) gruesom
(b) merth
(c) appretiate
(d) connoisseur
Ans:
(d) The correctly spelt word is connoisseur The spellings of the other words is: gruesome, mirth, appreciate

Q14. (a) histry (b) chemistry
(c) psychiatry (d) palmistry
Ans: (a) The wrongly spelt word is histry The correct spelling is history

Q15. (a) congregate
(b) conglomerate
(c) cajoule
(d) confiscate
Ans: (c) The wrongly spelt word is cajoule. The correct spelling is cajole.

Q16. (a) beleive (b) perceive
(c) receive (d) deceive
Ans:
(a) The wrongly spelt word is beleive The correct spelling is believe

Q17. (a) diploreable (b) deploreable
(c) deplorable (d) diplorable
Ans: (c) The correctly spelt word is deplorable.

Q18. (a) surreptious
(b) surreptitious
(c) surreptitious
(d) surrepititious
Ans:
(b) The correctly spelt word is surreptitious.

Q19. (a) juvinnile (b) juvenille
(c) juvenile (d) juvinile
Ans: (c) The correctly spelt word is juvenile

Q20. (a) knowledgeable
(b) knoledgeable
(c) knowledgable
(d) knowledgeble
Ans: (a) The correctly spelt word is knowledgeable

Q21. (a) deterriorate (b) deteriorrate
(c) deteriorate (d) detariorate
Ans:
(c) The correctly spelt word is deteriorate

Q22. (a) complacency
(b) complacensy
(c) cumplacency
(d) complicency
Ans: (a) The correctly spelt word is Complacency

Q23. (a) compelsory (b) compullsory
(c) compulsorry (d) compulsory
Ans: (d) The correctly spelt word is Compulsory

Q24. (a) entusiasm (b) enthussiasm
(c) enthusiasm (d) enthusaism
Ans:
(d) The correctly spelt word is Enthusiasm

Q25. (a) compitation
(b) fascination
(c) assemilation
(d) vindicasion
Ans: (b) The correctly spelt word fascination. The spellings of the other words is as follows: competition, assimilation, vindication

Top
error: Content is protected !!