You are here
Home > QB Subjectwise > Part 325 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Part 325 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Q1. (a) accommodation
(b) accomodation
(c) acommodation
(d) accomodetion
Ans: (a) The correctly spelt word is accommodation

Q2. (a) ingreedient (b) ingridient
(c) ingredeint (d) ingredient
Ans:
(d) The correctly spelt word is ingredient

Q3. (a) tobaco (b) Tobacco
(c) tabocco (d) Toobaco
Ans: (b) The correctly spelt word is tobacco

Q4. (a) succesively
(b) acquaintance
(c) commissionner
(d) exaggerrate
Ans: (b) The correctly spelt word is acquaintance The correct spellings of the other words are successively, commissioner, exaggerate

Q5. (a) pneumatic (b) rhumatic
(c) emphatick (d) symtomatic
Ans:
(a) The correctly spelt word is pneumatic The correct spellings of the other words are rheumatic, emphatic, symptomatic

Q6. (a) plebeian (b) plibeian
(c) plebian (d) plebiean
Ans: (a) The correctly spelt word is plebeian

Q7. (a) suroundings
(b) surroundings
(c) sarroundings
(d) surondings
Ans:
(b) The correctly spelt word is surroundings

Q8. (a) excesive (b) excessive
(c) ekcessive (d) excessive
Ans: (b) The correctly spelt word is excessive

Q9. (a) coreograph (b) erradicate
(c) retrieve (d) exasperrate
Ans: (c) The correctly spelt word is retrieve The correct spellings of the other words are choreograph, eradicate, exasperate

Q10. (a) accomodate
(b) accommodate
(c) acommodate
(d) accommodat
Ans: (b) The correctly spelt word is accommodate

Q11. (a) machiavilian
(b) machiavellian
(c) machiavelian
(d) machaivelian
Ans: (b) The correctly spelt word is Machiavellian

Q12. (a) vetarinary (b) veterinary
(c) veretinary (d) veratinary
Ans:
(b) The correctly spelt word is veterinary

Q13. (a) massacar (b) masacre
(c) messacre (d) massacre
Ans: (d) The correctly spelt word is massacre

Q14. (a) mediocar (b) midiocre
(c) mediocre (d) midiocar
Ans: (c) The correctly spelt word is mediocre

Q15. (a) sumptious (b) sumtous
(c) sumtious (d) sumptuous
Ans: (d) The correctly spelt word is sumptuous

Q16. (a) rihearsel (b) riharsel
(c) rehearsel (d) rehearsal
Ans: (d) The correctly spelt word is rehearsal

Q17. (a) satellite (b) settlelite
(c) setellite (d) setelite
Ans:
(a) The correctly spelt word is satellite

Q18. (a) lethargy (b) lethurgy
(c) lethergy (d) lathergy
Ans: (a) The correctly spelt word is lethargy.

Q19. (a) abbsentia (b) inertiae
(c) ammnesia (d) amnesia
Ans: (d) The correctly spelt word is amnesia. The spellings of other words is as follows: absentia, inertia

Q20. (a) miscellaneous
(b) miscellenious
(c) miscillaneous
(d) miscalleneous
Ans:
(a) The correctly spelt word is miscellaneous

Q21. (a) aberrance (b) naseating
(c) maditation (d) delibarate
Ans: (a) The correctly spelt word is aberrance The spellings of the other words is as follows: nauseating, meditation, deliberate

Q22. (a) antecedant (b) antecedent
(c) entecedent (d) intecedent
Ans: (b) The correctly spelt word is antecedent

Q23. (a) curiosity (b) quriocity
(c) curioucity (d) curiousity
Ans: (d) The correctly spelt word is curiosity

Q24. (a) ancestral (b) ansestral
(c) encestral (d) ansastral
Ans: (a) The correctly spelt word is ancestral

Q25. (a) cemetery (b) cemetry
(c) symetry (d) cemetary
Ans:
(a) The correctly spelt word is cemetery

Top
error: Content is protected !!