You are here
Home > QB Subjectwise > Part 324 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Part 324 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Q1. (a) bilieve (b) beleive
(c) believe (d) beleeve
Ans:
(c) The correctly spelt word is believe

Q2. (a) saimultaneous
(b) simultaenous
(c) simultaneous
(d) simultanious
Ans: (c) The correctly spelt word is simultaneous

Q3. (a) honourarium
(b) honorarium
(c) honourerium
(d) honourrarium
Ans: (b) The correctly spelt word is honorarium

Q4. (a) fortuneate (b) fortuneit
(c) forchunate (d) fortunate
Ans: (d) The correctly spelt word is fortunate

Q5. (a) misfourtune
(b) miscelaneous
(c) misdemeanour
(d) misspell
Ans: (d) The correctly spelt word is misspell The spellings of other words are misfortune, miscellaneous, misdemeanour

Q6. (a) nuisense (b) nuisanse
(c) nuissance (d) nuisance
Ans:
(d) The correctly spelt word is nuisance

Q7. (a) happened (b) happenned
(c) hapened (d) hapenned
Ans: (a) The correctly spelt word is happened

Q8. (a) sentimantalist
(b) sentimentelist
(c) sentimentalist
(d) santimentalist
Ans: (c)The correctly spelt word is sentimentalist

Q9. (a) laibertarian (b) libertarian
(c) liebertarian (d) liberterian
Ans: (b) The correctly spelt word is libertarian

Q10. (a) emphetic (b) emphattic
(c) emphatick (d) emphatic
Ans: (d) The correctly spelt word is emphatic

Q11. (a) mountainer (b) mountaineer
(c) mounteener (d) mountineer
Ans:
(b) The correctly spelt word is mountaineer

Q12. (a) spontaneous (b) spontaneus
(c) spontenious (d) spontanous
Ans: (a) The correctly spelt word is spontaneous

Q13. (a) passanger (b) symptum
(c) quarelling (d) referee
Ans: (d) The correctly spelt word is referee The spellings of other words are quarrelling, passenger, symptom

Q14. (a) palatible (b) flexeble
(c) illegible (d) invinceble
Ans: (c) The correctly spelt word is illegible The spellings of other words are palatable, flexible, invincible

Q15. (a) addept (b) inferrnal
(c) ambiguous (d) confusse
Ans: (c) The correctly spelt word is ambiguous. The spellings of other words are adept, infernal, confuse

Q16. (a) juivinile (b) juvieline
(c) juvinile (d) juvenile
Ans:
(d) The correctly spelt word is juvenile

Q17. (a) necesary (b) neccesarry
(c) necesarry (d) necessary
Ans: (d) The correctly spelt word is necessary

Q18. (a) narsicissism (b) narcicicism
(c) narcissism (d) narcisism
Ans: (c) The correctly spelt word is narcissism

Q19. (a) seige (b) pharoah
(c) laison (d) portuguese
Ans: (d) The correctly spelt word is Portuguese The spellings of other words are siege, pharaoh, liaison

Q20. (a) acoustics (b) accoustics
(c) acusticts (d) accuoustics
Ans: (a) The correctly spelt word is acoustics

Q21. (a) repertoire (b) repartoire
(c) repertwah (d) repertiore
Ans:
(a) The correctly spelt word is repertoire

Q22. (a) auxiliary (b) axiliary
(c) auxiliury (d) auxilary
Ans: (a) The correctly spelt word is auxiliary

Q23. (a) sanctimonous
(b) sanctimoneous
(c) sanctimonious
(d) sanctiminious
Ans: (c) The correctly spelt word is sanctimonious

Q24. (a) privilege (b) previlege
(c) prevelege (d) privelage
Ans:
(a) The correctly spelt word is privilege

Q25. (a) misscellaneous
(b) misscelanious
(c) misscelleneous
(d) miscellaneous
Ans: (d) The correctly spelt word is miscellaneous

Top
error: Content is protected !!