You are here
Home > QB Subjectwise > Part 323 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Part 323 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Q1. (a) propellar (b) propeler
(c) propeller (d) propelre
Ans:
(c) The correctly spelt word is propeller

Q2. (a) resillient (b) presuade
(c) dubious (d) depplete
Ans: (c) The correctly spelt word is dubious The spellings of the other words areresilient, persuade, deplete

Q3. (a) ineffectual (b) iniffectual
(c) inefecttual (d) inefictual
Ans: (a) The correctly spelt word is ineffectual

Q4. (a) massacer (b) massecre
(c) masacre (d) massacre
Ans: (d) The correctly spelt word is massacre

Q5. (a) conciance (b) consience
(c) conscience (d) connscience
Ans: (c) The correctly spelt word is conscience

Q6. (a) nirvana (b) nirvena
(c) nirvanna (d) nyrvana
Ans: (a) The correctly spelt word is nirvana

Q7. (a) bouquet (b) bowkay
(c) bookay (d) bowquet
Ans: (a) The correctly spelt word is bouquet

Q8. (a) recepient (b) recipient
(c) resipient (d) receepint
Ans: (b) The correctly spelt word is recipient

Q9. (a) voceferous (b) tennacious
(c) piccaresque (d) opulent
Ans: (d) The correctly spelt word is opulent The spellings of the other words are vociferous, tenacious, picaresque

Q10. (a) accellerate (b) exaggerate
(c) liberrate (d) perpatrate
Ans: (b) The correctly spelt word is exaggerate The spellings of the other words are accelerate, liberate, perpetrate

Q11. (a) startegy (b) stratagie
(c) strategy (d) stratagy
Ans:
(c) The correctly spelt word is strategy.

Q12. (a) conoiseeur
(b) conoisseur
(c) connoisseur
(d) cannoisseur
Ans: (c) The correctly spelt word is connoisseur

Q13. (a) miscellaneous
(b) miscelaneous
(c) misscellaneous
(d) miscelleneous
Ans:
(a) The correctly spelt word is miscellaneous

Q14. (a) silhouete (b) silhouette
(c) silohoutte (d) silhoutte
Ans: (b) The correctly spelt word is silhouette

Q15. (a) kleptomaniec
(b) cleptomaniac
(c) kleptomaniac
(d) cleptomeniac
Ans:
(c) The correctly spelt word is kleptomaniac

Q16. (a) accessible (b) akcessible
(c) accesseble (d) accesible
Ans: (a) The correctly spelt word is accessible

Q17. (a) camouflage (b) camaflouge
(c) cemouflege (d) cemouflage Direactions (418-419): In the following questions, four words are given in each question, out of which only one word is correctly spelt. Find the correctly spelt word.
(
Ans: (a) The correctly spelt word is camouflage

Q18. (a) corralative (b) correlative
(c) corilative (d) correletive
Ans: (b) The correctly spelt word is correlative

Q19. (a) sychological (b) psychological
(c) psykological (d) sykological
Ans:
(b) The correctly spelt word is psychological

Q20. (a) inteligibelity
(b) inteligibillity
(c) intelligibility
(d) inteligibility
Ans: (c) The correctly spelt word is intelligibility

Q21. (a) exterpate (b) extirpeit
(c) extirpate (d) extripaite
Ans:
(c) The correctly spelt word is extirpate

Q22. (a) planeing (b) planning
(c) planing (d) planinng
Ans: (b) The correctly spelt word is planning

Q23. (a) ubiqutous (b) ubequitous
(c) ubiquitous (d) ubequitus
Ans: (c) The correctly spelt word is ubiquitous

Q24. (a) exenerate (b) exonerate
(c) exanrate (d) exonarate
Ans: (b) The correctly spelt word is exonerate

Q25. (a) noticible (b) noticeible
(c) noticable (d) noticeable
Ans: (d) The correctly spelt word is noticeable

Top
error: Content is protected !!