You are here
Home > QB Subjectwise > Part 322 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Part 322 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Q1. (a) acquaintence
(b) acquintance
(c) acquiantance
(d) acquaintance
Ans: (d) The correctly spelt word is acquaintance

Q2. (a) deteriarate (b) deteriorate
(c) detireorate (d) detiorrate
Ans:
(b) The correctly spelt word is deteriorate

Q3. (a) intermitantly
(b) intarmittantly
(c) intermittently
(d) intarmitently
Ans: (c) The correctly spelt word is intermittently

Q4. (a) coleegue (b) coligue
(c) coleague (d) colleague
Ans:
(d) The correctly spelt word is colleague

Q5. (a) occassion (b) occasion
(c) occation (d) ocassion
Ans: (b) The correctly spelt word is occasion

Q6. (a) abducter (b) abductor
(c) abdactor (d) abductar
Ans: (b) The correctly spelt word is abductor

Q7. (a) disasterous (b) disastrous
(c) disastrus (d) disasterus
Ans: (b) The correctly spelt word is disastrous

Q8. (a) maternity (b) matternity
(c) maternitty (d) matarnity
Ans: (a) The correctly spelt word is maternity

Q9. (a) teution (b) tution
(c) tuision (d) tuition
Ans: (d) The correctly spelt word is tuition

Q10. (a) recommandation
(b) recomendation
(c) recommendation
(d) recommendetion
Ans:
(c) The correctly spelt word is recommendation

Q11. (a) higyne (b) hygene
(c) hygeine (d) hygiene
Ans: (d) The correctly spelt word is hygiene

Q12. (a) privilege (b) previlege
(c) priviledge (d) privelege
Ans: (a) The correctly spelt word is privilege

Q13. (a) courageous
(b) coeurageous
(c) couragous
(d) courageaus
Ans: (a) The correctly spelt word is courageous

Q14. (a) truely (b) truly
(c) truelly (d) trully
Ans: (b) The correctly spelt word is truly

Q15. (a) parachute (b) parrachute
(c) parashute (d) parashoot
Ans: (a) The correctly spelt word is parachute

Q16. (a) gypsy (b) gypsi
(c) zypsi (d) jypsi
Ans:
(a) The correctly spelt word is gypsy

Q17. (a) embarassment
(b) embarasment
(c) emmbarrassment
(d) embarrassment
Ans: (d) The correctly spelt word is embarrassment

Q18. (a) perseverence
(b) perseverance
(c) parseverance
(d) persiverance
Ans: (b) The correctly spelt word is perseverance

Q19. (a) inntelligence (b) intelegence
(c) intelligence (d) intellegence
Ans: (c) The correctly spelt word is intelligence

Q20. (a) afilliate (b) affilliate
(c) afilaite (d) affiliate
Ans: (d) The correctly spelt word is affiliate

Q21. (a) accommodation
(b) accommdation
(c) acommodation
(d) accomodation
Ans: (a) The correctly spelt word is accommodation

Q22. (a) consentious
(b) conscientious
(c) concientious
(d) conscentious
Ans:
(b) The correctly spelt word is conscientious

Q23. (a) possession (b) possesian
(c) posseseon (d) posessian
Ans: (a) The correctly spelt word is possession

Q24. (a) immakulate (b) immaculate
(c) immaculete (d) imakulate
Ans: (b) The correctly spelt word is immaculate

Q25. (a) misionerry (b) missionary
(c) misionary (d) missionnary
Ans: (b) The correctly spelt word is missionary

Top
error: Content is protected !!