You are here
Home > QB Subjectwise > Part 321 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Part 321 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Q1. (a) narcisism (b) narcissism
(c) narcisim (d) narsisism
Ans:
(b) The correctly spelt word is narcissism

Q2. (a) elcution (b) elocation
(c) elocution (d) elocutiun
Ans: (c) The correctly spelt word is elocution

Q3. (a) juxtaposition
(b) justaposition
(c) jaxtaposition
(d) jaustaposition
Ans: (a) The correctly spelt word is juxtaposition

Q4. (a) hazardous (b) hazardos
(c) hazzardous (d) hazardus
Ans:
(a) The correctly spelt word is hazardous

Q5. (a) omission (b) ocassion
(c) commision (d) posesion
Ans: (a) The correctly spelt word is omission The correct spellings of the other words are occasion, commission, possession

Q6. (a) comemmorate
(b) commemorate
(c) comemorate
(d) comemorrate
Ans: (b) The correctly spelt word is commemorate

Q7. (a) Indigenious (b) Indigenous
(c) Indiginous (d) Indeginous
Ans:
(b) The correctly spelt word is indigenous

Q8. (a) anihilate (b) annihilate
(c) anihillate (d) annihillate
Ans: (b) The correctly spelt word is annihilate

Q9. (a) embarased
(b) embarassed
(c) embarrassed
(d) embarrased
Ans: (c) See explanation (240)

Q10. (a) campagnes (b) campaignes
(c) campaines (d) campaigns
Ans: (d) The correctly spelt word is campaigns

Q11. (a) rhythim (b) rhithm
(c) rhythm (d) rhithym
Ans: (c) The correctly spelt word is rhythm

Q12. (a) bussyness (b) business
(c) bussiness (d)busyness
Ans: (b) The correctly spelt word is business

Q13. (a) questionnair (b) questionaire
(c) questionnare (d) questionnaire
Ans:
(d) The correctly spelt word is questionnaire

Q14. (a) rhythym (b) rhithim
(c) rhythim (d) rhythm
Ans: (d) See explanation (361)

Q15. (a) indeganeous (b) indigenous
(c) indegenous (d) indigeneous
Ans: (b) See explanation (357)

Q16. (a) saccarine (b) sacarine
(c) sachharine (d) saccharine
Ans: (d) The correctly spelt word is saccharine

Q17. (a) revolutionize
(b) revoulutionize
(c) revvolutionize
(d) revollutionize
Ans: (a) The correctly spelt word is revolutionize

Q18. (a) disentry (b) dysentry
(c) diesentry (d) dysentery
Ans:
(d) The correctly spelt word is dysentery

Q19. (a) prestige (b) precipitate
(c) prerequisite (d) premaises
Ans: (d) The misspelt word is premaises The correct spelling is premises

Q20. (a) unnecessary
(b) unscruplous
(c) unparalleled
(d) unprecedented
Ans: (b) The misspelt word is unscruplous The correct spelling is unscrupulous

Q21. (a) endeavour (b) endaevour
(c) endevour (d) endeavore
Ans:
(a) The correctly spelt word is endeavour

Q22. (a) rejuvenation (b) rejvenation
(c) rejuenation (d) rejevanation
Ans: (a) The correctly spelt word is rejuvenation

Q23. (a) dysantery (b) dysentry
(c) dysentery (d) dysentary
Ans:
(c) The correctly spelt word is dysentery

Q24. (a) satelite (b) satelitte
(c) satallite (d) satellite
Ans: (d) The correctly spelt word is satellite

Q25. (a) wellful (b) wilfull
(c) wilful (d) willfull
Ans:
(c) The correctly spelt word is wilful

Top
error: Content is protected !!