You are here
Home > QB Subjectwise > Part 318 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Part 318 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Q1. (a) aknoledge (b) acknowledge
(c) acknoledge (d) acknolege
Ans: (b) The correctly spelt word is acknowledge

Q2. (a) posess (b) possess
(c) posses (d) possus
Ans: (b) The correctly spelt word is possess

Q3. (a) lesure (b) lezure
(c) leisure (d) liesure
Ans:
(c) The correctly spelt word is leisure

Q4. (a) duration (b) dustur
(c) electrisity (d) economicel
Ans: (a) The correctly spelt word is duration The correct spellings of the other words are duster, electricity, economical

Q5. (a) restorent (b) restaurent
(c) restarent (d) restaurant
Ans:
(d) The correctly spelt word is restaurant

Q6. (a) deesal (b) diesel
(c) dezel (d) desal
Ans: (b) The correctly spelt word is diesel

Q7. (a) villege (b) vilage
(c) vilege (d) village
Ans:
(d) The correctly spelt word is village

Q8. (a) thurough (b) thorouh
(c) thorough (d) thorogh
Ans: (c) The correctly spelt word is thorough

Q9. (a) honorary (b) honerary
(c) honarary
(d) honorery
Ans:
(a) The correctly spelt word is honorary

Q10. (a) dissatisfied (b) disatisfied
(c) disatesfied (d) dissatesfied
Ans: (a) The correctly spelt word is dissatisfied

Q11. (a) monnotonus (b) monotonus
(c) monotonous (d) monotonas
Ans:
(c) The correctly spelt word is monotonous

Q12. (a) jealous (b) jelous
(c) jealus (d) jeales
Ans: (a) The correctly spelt word is jealous

Q13. (a) peece (b) peice
(c) piece (d) peac
Ans:
(c) The correctly spelt word is piece

Q14. (a) embarus (b) embarrass
(c) embarass (d) embaruss
Ans: (b) See explanation (222)

Q15. (a) release (b) relese
(c) rilese (d) releise
Ans:
(a) The correctly spelt word is release

Q16. (a) consistency (b) consistancy
(c) consistensy (d) consistansy
Ans: (a) The correctly spelt word is consistency

Q17. (a) adolscence (b) adolesence
(c) adolescence (d) adolescense
Ans: (c) The correctly spelt word is adolescence

Q18. (a) beligerant (b) belligerent
(c) bellijerent (d) beligerrent
Ans: (b) The correctly spelt word is belligerent

Q19. (a) dynosaur (b) dinosaur
(c) dinoser (d) dienosaur
Ans: (b) The correctly spelt word is dinosaur

Q20. (a) pariphery (b) periphary
(c) pariphary (d) periphery
Ans:
(d) The correctly spelt word is periphery

Q21. (a) literate (b) litterate
(c) litarate (d) litarete
Ans: (a) The correctly spelt word is literate

Q22. (a) ettiquet (b) etiquette
(c) etiquet (d) etiqquet
Ans: (b) The correctly spelt word is ettiquette

Q23. (a) shcolar (b) scholar
(c) scoler (d) schollar
Ans: (b) The correctly spelt word is scholar

Q24. (a) consensus (b) consenzas
(c) concensus (d) concensas
Ans: (a) The correctly spelt word is consensus

Q25. (a) upheval (b) uphieval
(c) upheaval (d) upheival
Ans:
(c) The correctly spelt word is upheaval

Top
error: Content is protected !!