You are here
Home > QB Subjectwise > Part 317 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Part 317 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Q1. (a) abandant (b) abendent
(c) abundent (d) abundant
Ans: (d) The correctly spelt word is abundant

Q2. (a) asassin (b) assassin
(c) assasin (d) assassen
Ans: (b) The correctly spelt word is assassin

Q3. (a) magnificient
(b) magnifecent
(c) magnifiscient
(d) magnificent
Ans: (d) The correctly spelt word ismagnificent

Q4. (a) eccumenikal(b) ecumenical
(c) ecuemenicel (d) ekumanical
Ans: (b) The correctly spelt word is ecumenical

Q5. (a) supercede (b) superzede
(c) supersede (d) superceed
Ans:
(c) The correctly spelt word is supersede

Q6. (a) systamatically
(b) systematically
(c) systematicaly
(d) systimatically
Ans: (b) The correctly spelt word is systematically

Q7. (a) erthiness (b) earthines
(c) earthhiness (d) earthiness
Ans: (d) The correctly spelt word is earthiness

Q8. (a) truely (b) truly
(c) truily (d) trueily
Ans: (b) The correctly spelt word is truly

Q9. (a) allienate (b) aliennate
(c) alienatte (d) alienate
Ans: (d) The correctly spelt word is alienate

Q10. (a) vacilliation (b) vasillation
(c) vacillation (d) vacilation
Ans:
(c) The correctly spelt word is vacillation

Q11. (a) circuitous (b) circuitus
(c) circutous (d) circutious
Ans: (a) The correctly spelt word is circuitous

Q12. (a) asassinate (b) asasinite
(c) assassinate (d) assasinate
Ans: (c) The correctly spelt word is assassinate

Q13. (a) malleable (b) maleable
(c) maliable (d) malliable
Ans: (a) The correctly spelt word is malleable

Q14. (a) plateau (b) plataeu
(c) plataue (d) plateue
Ans: (a) The correctly spelt word is plateau

Q15. (a) embbarass (b) embarrass
(c) embarass (d) embarras
Ans:
(b) See explanation (222)

Q16. (a) consumerism
(b) communlism
(c) passimism
(d) optemism
Ans: (a) The correctly spelt word is consumerism The correct spellings of the other words are communalism, pessimism, optimism

Q17. (a) committment
(b) estableshment
(c) announcment
(d) commencement
Ans: (d) The correctly spelt word is commencement The correct spellings of the other words are commitment, establishment, announcement

Q18. (a) entrepreneurship
(b) leadeship
(c) scholership
(d) partnarship
Ans:
(a) The correctly spelt word is entrepreneurship The correct spellings of the other words are leadership, scholarship, partnership

Q19. (a) oscillate (b) deliberate
(c) ennumerate (d) narrate
Ans: (c) The misspelt word is ennumerate The correct spelling is enumerate

Q20. (a) hurdle (b) cuddel
(c) puddle (d) meddle
Ans: (b) The misspelt word is cuddel The correct spelling is cuddle

Q21. (a) composition (b) grammer
(c) literature (d) poetry
Ans: (b) The misspelt word is grammer The correct spelling is grammar

Q22. (a) pneumonia (b) diarrheoa
(c) xenophobia (d) amnesia
Ans: (b) The misspelt word is diarrheoa The correct spelling is diarrhoea

Q23. (a) commission (b) omission
(c) possession (d) occassion
Ans:
(d) The misspelt word is occassion The correct spelling is occasion

Q24. (a) dominent (b) domenant
(c) domenent (d) dominant
Ans: (d) The correctly spelt word is dominant

Q25. (a) obsarve (b) obsarving
(c) observer (d) observent
Ans: (c) The correctly spelt word is observer The correct spellings of other words are observe, observing, observant

Top
error: Content is protected !!