You are here
Home > QB Subjectwise > Part 316 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Part 316 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Q1. (a) bisciuit (b) biscuit
(c) biskit (d) biscket
Ans: (b) The correctly spelt word is biscuit

Q2. (a) interupt (b) interrept
(c) interrupt (d) intrrupt
Ans: (c) The correctly spelt word is interrupt

Q3. (a) accessibility (b) acsessibility
(c) accessebility(d) accessiblity
Ans: (a) The correctly spelt word is accessibility

Q4. (a) sugestion (b) suggestion
(c) suggesstion (d) suggession
Ans: (b) The correctly spelt word is suggestion

Q5. (a) cabage (b) kabage
(c) cabbage (d) cabbege
Ans:
(c) The correctly spelt word is cabbage

Q6. (a) calculate (b) articulate
(c) vacilate (d) gesticulate
Ans: (c) The misspelt word is vacilate The correct spelling is vacillate

Q7. (a) careful (b) skilfull
(c) beautiful (d) unmindful
Ans: (b) The misspelt word is skilfull The correct spelling is skilful

Q8. (a) telepathy (b) antepathy
(c) sympathy (d) apathy
Ans: (b) The misspelt word is antepathy The correct spelling is antipathy

Q9. (a) earnest (b) infest
(c) detest (d) againest
Ans: (d) The misspelt word is againest The correct spelling is against

Q10. (a) literature (b) literal
(c) literecy (d) literary
Ans:
(c) The misspelt word is literecy The correct spelling is literacy

Q11. (a) budgetery (b) bugetary
(c) budgetary (d) budgetry
Ans: (c) The correctly spelt word is budgetary

Q12. (a) occurence (b) occurrence
(c) ocurence (d) occurance
Ans: (b) The correctly spelt word is occurrence

Q13. (a) pidistrian (b) pedistrian
(c) pedestrian (d) pidestrian
Ans: (c) The correctly spelt word is pedestrian

Q14. (a) seperately (b) separately
(c) seperatley (d) separatly
Ans: (b) The correctly spelt word is separately

Q15. (a) embarrassed(b)embarassed
(c) embarrased (d)embarased
Ans:
(a) The correctly spelt word is embarrassed

Q16. (a) definitely (b) definately
(c) definitley (d) definitly
Ans: (a) The correctly spelt word is definitely

Q17. (a) cemetary (b) semetary
(c) cemetery (d) cemetry
Ans: (c) The correctly spelt word is cemetery

Q18. (a) recesion (b) reccesion
(c) reccession (d) recession
Ans: (d) The correctly spelt word is recession

Q19. (a) millonare (b) millionare
(c) millonaire (d) millionaire
Ans: (d) The correctly spelt word is millionaire

Q20. (a) inconvenienced
(b) inconvinienced
(c) inconvineinced
(d) inconvenneinced
Ans:
(a) The correctly spelt word is inconvenienced

Q21. (a) livelihood (b) livelyhood
(c) livlihood (d) livelyhud
Ans: (a) The correctly spelt word is livelihood

Q22. (a) foyere (b) foayer
(c) foyer (d) fouyer
Ans: (c) The correctly spelt word is foyer

Q23. (a) lassivous (b) lacivoius
(c) lascivious (d) lasivious
Ans: (c) The correctly spelt word is lascivious

Q24. (a) enemyty (b) enemity
(c) enmity (d) enmety
Ans: (c) The correctly spelt word is enmity

Q25. (a) irelevant (b) irrelavent
(c) irelevent (d) irrelevant
Ans:
(d) The correctly spelt word is irrelevant

Top
error: Content is protected !!