You are here
Home > QB Subjectwise > Part 315 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Part 315 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Q1. (a) independance
(b) independence
(c) independens
(d) indepandance
Ans: (b) The correctly spelt word is independence

Q2. (a) hypocrisy (b) hypocresy
(c) hipocrisy (d) hipocrecy
Ans: (a) The correctly spelt word is hypocrisy

Q3. (a) aeroplane (b) airoplane
(c) aeroplain (d) airoplain
Ans: (a) The correctly spelt word is aeroplane aeroplane (British English) airplane (American English)

Q4. (a) loanly (b) lonly
(c) lonelie (d) lonely
Ans: (d) The correctly spelt word is lonely

Q5. (a) cerimony (b) ceremoney
(c) ceremony (d) cerimoney
Ans:
(c) The correctly spelt word is ceremony

Q6. (a) despondant(b) detremental
(c) diaphenous (d) dilapidated
Ans: (d) The correctly spelt word is dilapidated The correct spellings of the other words are despondent, detrimental, diaphanous

Q7. (a) seperate (b) confidance
(c) referance (d) prosperous
Ans: (d) The correctly spelt word is prosperous The correct spellings of the other words are separate, confidence, reference

Q8. (a) reprimond (b) resplendant
(c) repositary (d) requisite
Ans: (d) The correctly spelt word is requisite The correct spellings of the other words are reprimand, resplendent, repository

Q9. (a) necter (b) necassary
(c) puntuation (d) pungent
Ans: (d) The correctly spelt word is pungent The correct spellings of the other words are nectar, necessary, punctuation

Q10. (a) irrelavance (b) maintenence
(c) exuberance (d) acquaintence
Ans:
(c) The correctly spelt word is exuberance The correct spellings of the other words are irrelevance, maintenance, acquaintance

Q11. (a) columen (b) autumn
(c) condamm (d) symptem
Ans: (b) The correctly spelt word is autumn The correct spellings of the other words are column, condemn, symptom

Q12. (a) precarius (b) preceede
(c) premier (d) preperation
Ans: (c) The correctly spelt word is premier The correct spellings of the other words are precarious, preceed, preparation

Q13. (a) corespondent
(b) commandent
(c) superintendent
(d) attendent
Ans: (c) The correctly spelt word is superintendent The correct spellings of the other words are correspondent, commandant, attendant

Q14. (a) imaginery (b) dictionary
(c) itinerery (d) stationerry
Ans: (b) The correctly spelt word is dictionary The correct spellings of the other words are imaginary, itinerary, stationery

Q15. (a) pronounciation
(b) repercution
(c) rehabilitation
(d) tution
Ans:
(c) The correctly spelt word is rehabilitation The correct spellings of the other words are pronunciation, repercussion, tuition

Q16. (a) receive (b) recieve
(c) receeve (d) resieve
Ans: (a) The correctly spelt word is receive

Q17. (a) repitition (b) repetition
(c) repitetion (d) repetetion
Ans: (b) The correctly spelt word is repetition

Q18. (a) judicious (b) juditious
(c) judiceous (d) judecious
Ans: (a) The correctly spelt word is judicious

Q19. (a) mischeivous
(b) miscariage
(c) misdemeanour
(d) misnomar
Ans: (c) The correctly spelt word is misdemeanour The correct spellings of the other words are mischievous miscarriage, misnomer

Q20. (a) casset (b) cassette
(c) casete (d) cassat
Ans: (b) The correctly spelt word is cassette

Q21. (a) diferentiate (b) deferentiate
(c) differentiate(d) differensiate
Ans: (c) The correctly spelt word is differentiate

Q22. (a) embarass (b) embarras
(c) embaras (d) embarrass
Ans: (d) The correctly spelt word is embarrass

Q23. (a) business (b) dissappear
(c) pleashure (d) indigetion
Ans: (a) The correctly spelt word is business The correct spellings of the other words are disappear, pleasure, indigestion

Q24. (a) haroscope (b) harosecope
(c) horoscope (d) haroescope
Ans: (c) The correctly spelt word is horoscope

Q25. (a) strom (b) galle
(c) tempest (d) huricane
Ans:
(c) The correctly spelt word is tempest The correct spellings of the other words are storm, gaily, hurricane

Top
error: Content is protected !!