You are here
Home > QB Subjectwise > Part 314 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Part 314 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Q1. (a) qestalt (b) imbrolios
(c) ampasse (d) recondite
Ans: (d) The correctly spelt word is recondite The correct spellings of the other words are gestalt, imbroglios, impasse

Q2. (a) hindrance
(b) corespondence
(c) insurence
(d) assurence
Ans: (a) The correctly spelt word is hindrance The correct spellings of the other words are correspondence, insurance, assurance

Q3. (a) adversery (b) adultary
(c) advisory (d) arbitary
Ans: (c) The correctly spelt word is advisory The correct spellings of the other words are adversary, adultery, arbitrary

Q4. (a) rogeu (b) colleague
(c) diluge (d) alege
Ans: (b) The correctly spelt word is colleague The correct spellings of the other words are rogue, deluge, allege

Q5. (a) malignant
(b) impertinant
(c) independant
(d) neglegent
Ans: (a) The correctly spelt word is malignant The correct spellings of the other words are impertinent, independent, negligent

Q6. (a) agnostik (b) accomplice
(c) advercity (d) acrimonous
Ans: (b) The correctly spelt word is accomplice The correct spellings of the other words are agnostic, adversity, acrimonious

Q7. (a) dysentery (b) momentery
(c) cemetary (d) comentary
Ans: (a) The correctly spelt word is dysentery The correct spellings of the other words are momentary, cemetery, commentary

Q8. (a) ebulient (b) jubilant
(c) iminent (d) tolerent
Ans: (b) The correctly spelt word is jubilant The correct spellings of the other words are ebullient, imminent, tolerant

Q9. (a) malaign (b) arraign
(c) asigne (d) degine
Ans: (b) The correctly spelt word is arraign The correct spellings of the other words are malign, assign, design

Q10. (a) harrassment
(b) embarrasment
(c) fulfilment
(d) denoument
Ans:
(c) The correctly spelt word is fulfilment The correct spellings of the other words are harassment, embarrassment, denouncement

Q11. (a) persistance (b) thesaurus
(c) conspicous (d) renaisance
Ans: (b) The correctly spelt word is thesaurus The correct spellings of the other words are persistence, conspicuous, renaissance

Q12. (a) acoustic (b) norcoctic
(c) pesimist (d) permentant
Ans: (a) The correctly spelt word is acoustic The correct spellings of the other words are narcotic, pessimist, permanent

Q13. (a) impetous (b) ignoable
(c) ignominious (d) idiosyncresy
Ans: (c) The correctly spelt word is ignominious The correct spellings of the other words are impetus, ignoble, idiosyncrasy

Q14. (a) inconsistant (b) repentant
(c) exponant (d) excultent
Ans: (b) The correctly spelt word is repentant The correct spellings of the other words are inconsistent, exponent, exultant

Q15. (a) demagogue (b) deliverence
(c) delinquancy (d) delibarative
Ans:
(a) The correctly spelt word is demagogue The correct spellings of the other words are deliverance, delinquency, deliberative

Q16. (a) separetion (b) seperation
(c) seperetion (d) separation
Ans: (d) The correctly spelt word is separation

Q17. (a) discrepancy
(b) descrepancy
(c) discripancy
(d) discrepansy
Ans: (a) The correctly spelt word is discrepancy

Q18. (a) adviceable (b) advicable
(c) advisable (d) adviseable
Ans: (c) The correctly spelt word is advisable

Q19. (a) millenium (b) millennium
(c) milennium (d) milenium
Ans: (b) The correctly spelt word is millennium

Q20. (a) embarass (b) embarrass
(c) embaras (d) embarras
Ans:
(b) The correctly spelt word is embarrass

Q21. (a) correspondant
(b) corraspondent
(c) corraspondant
(d) correspondent
Ans: (d) The correctly spelt word is correspondent

Q22. (a) deceit (b) deceipt
(c) decept (d) deciept
Ans: (a) The correctly spelt word is deceit

Q23. (a) psuedonm (b) pseudonym
(c) pseudonm (d) psuedonym
Ans: (b) The correctly spelt word is pseudonym

Q24. (a) jellousey (b) jealousy
(c) jelousey (d) jealousey
Ans: (b) The correctly spelt word is jealousy

Q25. (a) mischevious
(b) mischivous
(c) mischievous
(d) mischiviuos
Ans:
(c) The correctly spelt word is mischievous

Top
error: Content is protected !!