You are here
Home > QB Subjectwise > Part 313 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Part 313 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Q1. (a) aromatic (b) aurobatic
(c) antartic (d) altrustic
Ans: (a) The correctly spelt word is aromatic The correct spellings of the other words are acrobatic, antarctic, altruistic

Q2. (a) misogynist
(b) momentery
(c) monotheeism
(d) morotorium
Ans: (a) The correctly spelt word is misogynist The correct spellings of the other words are momentary, monotheism, moratorium

Q3. (a) assessment
(b) rudiement
(c) retrenchement
(d) bereavment
Ans: (a) The correctly spelt word is assessment The correct spellings of the other words are rudiment, retrenchment, bereavement

Q4. (a) tinker (b) plumeber
(c) despacher (d) sailar
Ans: (a) The correctly spelt word is tinker The correct spellings of the other words are plumber, despatcher, sailor

Q5. (a) psychiotrist (b) punctillious
(c) pursuanse (d) pseudonym
Ans:
(d) The correctly spelt word is pseudonym The correct spellings of the other words are psychiatrist, punctilious, pursuance

Q6. (a) grammatic (b) gremmatic
(c) gramatic (d) grematic
Ans: (a) The correctly spelt word is grammatic

Q7. (a) omitted (b) ommitted
(c) ommited (d) omited
Ans: (a) The correctly spelt word is omitted

Q8. (a) privelege (b) familiar
(c) usualy (d) nuisence
Ans: (b) The correctly spelt word is familiar The correct spellings of the other words are maneuverable (American English) manoeuverable (British English)

Q9. (a) rumble (b) treple
(c) stummble (d) jumbble
Ans: (a) The correctly spelt word is rumble The correct spellings of the other words are stumble, jumble, triple

Q10. (a) separate (b) seperate
(c) seperait (d) separete
Ans:
(a) The correctly spelt word is separate

Q11. (a) volumenous (b) voluptous
(c) voceferous (d) virtuous
Ans: (d) The correctly spelt word is virtuous The correct spellings of the other words are voluminous, voluptuous, vociferous

Q12. (a) lision (b) benine
(c) aqueous (d) bavine
Ans: (c) The correctly spelt word is aqueous The correct spellings of the other words are liasion, benign, bovine

Q13. (a) prolifirate (b) propitiate
(c) apropriate (d) apreciate
Ans: (b) The correctly spelt word is propitiate The correct spellings of the other words are proliferate, appropriate, appreciate

Q14. (a) fragrent (b) fragmant
(c) flurocent (d) flamboyant
Ans: (d) The correctly spelt word is flamboyant The correct spellings of the other words are fragrant, fragment, fluorescent

Q15. (a) mammal (b) mamman
(c) mammath (d) mambrane
Ans:
(a) The correctly spelt word is mammal The correct spellings of the other words are mamma, mammoth, membrane

Q16. (a) onvelope (b) envelope
(c) envalope (d) envelap
Ans: (b) The correctly spelt word is envelope

Q17. (a) character (b) charecter
(c) charactar (d) chaerector
Ans: (a) The correctly spelt word is character

Q18. (a) drunkeness
(b) drunkenness
(c) durnkness
(d) drunkennes
Ans: (b) The correctly spelt word is drunkenness

Q19. (a) surprise (b) supprise
(c) suprise (d) surprize
Ans: (a) The correctly spelt word is surprise

Q20. (a) comitee (b) committee
(c) committie (d) commitee
Ans:
(b) The correctly spelt word is committee

Q21. (a) mandatary (b) circulatary
(c) temporary (d) regulatary
Ans: (c) The correctly spelt word is temporary The correct spellings of the other words are mandatory, circulatory, regulatory

Q22. (a) convinience
(b) initative
(c) concesional
(d) exaggerate
Ans: (d) The correctly spelt word is exaggerate The correct spellings of the other words are convenience, initiative, concessional

Q23. (a) diologue (b) giraff
(c) scissors (d) humourous
Ans: (c) The correctly spelt word is scissors The correct spellings of the other words are dialogue, giraffe, humorous

Q24. (a) asiduous (b) nefarious
(c) macaber (d) loqacious
Ans: (b) The correctly spelt word is nefarious The correct spellings of the other words are assiduous, macabre, loquacious

Q25. (a) cortege (b) damege
(c) milege (d) plumege
Ans:
(a) The correctly spelt word is cortege The correct spellings of the other words are damage, mileage, plumage

Top
error: Content is protected !!