You are here
Home > QB Subjectwise > Part 312 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Part 312 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Q1. (a) stationery (b) dictionery
(c) revolutionary
(d) voluntary
Ans: (b) The misspelt word is dictionery The correct spelling is dictionary

Q2. (a) temperature
(b) temperament
(c) tempastuous
(d) temptation
Ans: (c) The misspelt word is tempastuous The correct spelling is tempestuous

Q3. (a) whether (b) weathere
(c) whither (d) wither
Ans: (b) The misspelt word is weathere The correct spelling is weather

Q4. (a) legible
(b) communiceble
(c) incorrigible
(d) eligible
Ans: (b) The misspelt word is communiceble The correct spelling is communicable

Q5. (a) audacious (b) auspicious
(c) caprisious (d) credulous
Ans:
(c) The misspelt word is caprisious The correct spelling is capricious

Q6. (a) quadruple (b) quagmaire
(c) quadrangle (d) quadrant
Ans: (b) The misspelt word is quagmaire The correct spelling is quagmire

Q7. (a) postar (b) pastor
(c) posture (d) pasture
Ans: (a) The misspelt word is postar The correct spelling is poster

Q8. (a) reference (b) preference
(c) difference (d) performence
Ans: (d) The misspelt word is performaence The correct spelling is performance

Q9. (a) agreeablly (b) cruelly
(c) doubtfully (d) fatally
Ans: (a) The misspelt word is agreeablly The correct spelling is agreeably

Q10. (a) nomenclature
(b) noninterfereance
(c) nonchalant
(d) noncommissioned
Ans: (b) The misspelt word is noninterfereance The correct spelling is noninterference

Q11. (a) insolvency
(b) legitimacy
(c) hypocrisy
(d) ideosyncracy
Ans: (d) The misspelt word is ideosyncrasy The correct spell ing is idiosyncrasy

Q12. (a) anniversery
(b) bureaucracy
(c) heresy
(d) secrecy
Ans: (a) The misspelt word is anniversery The correct spelling is anniversary

Q13. (a) embankment
(b) deliberately
(c) preceding
(d) proleferous
Ans: (d) The misspelt word is proleferous The correct spelling is proliferous

Q14. (a) inexplicable
(b) inevitable
(c) inextinguishable
(d) inexpressable
Ans: (d) The misspelt word is inexpressable The correct spelling is inexpressible

Q15. (a) representation
(b) verification
(c) amplification
(d) liberalisetion
Ans:
(d) The misspelt word is liberalisetion The correct spelling is liberalisation

Q16. (a) collaborate (b) comemorate
(c) colate (d) choclate
Ans: (a) The correctly spelt word is collaborate The correct spellings of the other words are commemorate, collate, chocolate

Q17. (a) circuiteous (b) clairvoyant
(c) chivelery (d) cavelcade
Ans: (b) The correctly spelt word is clairvoyant The correct spellings of the other words are circuitous, chivalry, cavalcade

Q18. (a) severety (b) sovereignity
(c) superiorty (d) serenity
Ans: (d) The correctly spelt word is serenity The correct spellings of the other words are severity, sovereignty, superiority

Q19. (a) cummulative
(b) comemmorative
(c) accummulative
(d) accommodative
Ans: (d) The correctly spelt word is accommodative The correct spellings of the other words are cumulative, commemorative, accumulative

Q20. (a) benidiction (b) besmerch
(c) beneficient (d) benevolence
Ans:
(d) The correctly spelt word is benevolence The correct spellings of the other words are benediction, besmirch, beneficent

Q21. (a) parapharnelia
(b) parsimonious
(c) peccadilo
(d) peadiatrics
Ans: (b) The correctly spelt word is parsimonious The correct spellings of the other words are paraphernalia, peccadillo, paediatrics

Q22. (a) measureable
(b) manageable
(c) marriagable
(d) manoevrable
Ans: (b) The correctly spelt word is manageable The correct spellings of the other words are measurable, marriageable, manoeuvrable privilege, usually, nuisance

Q23. (a) tussel (b) tunnle
(c) tumble (d) trable
Ans: (c) The correctly spelt word is tumble The correct spellings of the other words are tussle, tunnel, treble

Q24. (a) populus (b) pompuous
(c) prelious
(d) presumptuous
Ans: (d) The correctly spelt word is presumptuous The correct spellings of the other words are populous, pompous, perilous

Q25. (a) impromptue
(b) illustrious
(c) illusery
(d) impetous
Ans:
(b) The correctly spelt word is illustrious The correct spellings of the other words are impromptu, illusory, impetus

Top
error: Content is protected !!