You are here
Home > QB Subjectwise > Part 311 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Part 311 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Q1. (a) metaphor (b) expletive
(c) allegary (d) parody
Ans: (c) The misspelt word is allegary The correct spelling is allegory

Q2. (a) neurosurgeon
(b) homoeopath
(c) bureaucrat
(d) veteinary
Ans: (d) The misspelt word is veteinary The correct spelling is veterinary

Q3. (a) variety (b) anxiety
(c) gaitey (d) society
Ans: (c) The misspelt word is gaitey The correct spelling is gaiety

Q4. (a) assesment
(b) assignment
(c) alignment
(d) inherent
Ans: (a) The misspelt word is assesment The correct spelling is assessment

Q5. (a) synonimous
(b) anonymous
(c) unanimous
(d) pseudonymous
Ans: (a) The misspelt word is synonimous The correct spelling is synonymous

Q6. (a) condom (b) condemn
(c) contampt (d) content
Ans: (c) The misspelt word is contampt The correct spelling is contempt

Q7. (a) accumulate (b) challenge
(c) beginning (d) tolerent
Ans: (d) The misspelt word is tolerent The correct spelling is tolerant

Q8. (a) peruse (b) persuade
(c) persuit (d) pursue
Ans: (c) The misspelt word is persuit The correct spelling is pursuit

Q9. (a) waitage (b) baggage
(c) luggage (d) village
Ans: (a) The misspelt word is waitage The correct spelling is weightage

Q10. (a) receive (b) conceive
(c) perceive (d) decieve
Ans:
(d) The misspelt word is decieve The correct spelling is deceive

Q11. (a) accomplice
(b) accompaniment
(c) accomplishment
(d) accomodation
Ans: (d) The misspelt word is accomodation The correct spelling is accommodation

Q12. (a) replaceable
(b) replaceing
(c) replacement
(d) replaced
Ans: (b) The misspelt word is replaceing The correct spelling is replacing

Q13. (a) relieve (b) protein
(c) deceit (d) frieght
Ans: (d) The misspelt word is frieght The correct spelling is freight

Q14. (a) labrinth (b) laboratory
(c) laborious (d) library
Ans: (a) The misspelt word is labrinth The correct spelling is labyrinth

Q15. (a) commit (b) comedian
(c) committee (d) comunication
Ans:
(d) The misspelt word is comunication The correct spelling is communication

Q16. (a) poignant (b) relevent
(c) prevalent (d) malignant
Ans: (b) The misspelt word is relevent The correct spelling is relevant

Q17. (a) seize (b) achieve
(c) wierd (d) leisure
Ans: (c) The misspelt word is wierd The correct spelling is weird

Q18. (a) repent (b) serpent
(c) flagrent (d) reverent
Ans: (c) The misspelt word is flagrent The correct spelling is flagrant

Q19. (a) dining
(b) shining
(c) determining
(d) begining
Ans: (d) The misspelt word is begining The correct spelling is beginning

Q20. (a) vendetta
(b) verisimilitude
(c) vicarious
(d) vociferrate
Ans:
(d) The misspelt word is vociferrate The correct spelling is vociferate

Q21. (a) prioratise (b) picturise
(c) visualise (d) individualise
Ans: (a) The misspelt word is prioratise The correct spelling is prioritise

Q22. (a) mendacious
(b) obnoxcious
(c) pernicious
(d) ferocious
Ans: (b) The misspelt word is obnoxcious The correct spelling is obnoxious

Q23. (a) pennetrate(b) irritate
(c) hesitate (d) perforate
Ans: (a) The misspelt word is pennetrate The correct spelling is penetrate

Q24. (a) passagway (b) causeway
(c) subway (d) straightway
Ans: (a) The misspelt word is passagway The correct spelling is passageway

Q25. (a) rapport (b) support
(c) repport (d) purport
Ans: (c) The misspelt word is repport The correct spelling is report

Top
error: Content is protected !!