You are here
Home > QB Subjectwise > Part 310 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Part 310 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Q1. (a) excution (b) excitment
(c) expedition (d) extrection
Ans: (c) The correctly spelt word is expedition The correct spellings of the other words are execution, excitement, extraction

Q2. (a) externel (b) extrovart
(c) introvert (d) exect
Ans: (c) The correctly spelt word is introvert The correct spellings of the other words are external, extrovert, exact

Q3. (a) expact (b) impact
(c) exite (d) impect
Ans: (b) The correctly spelt word is impact The correct spellings of the other words are expect, excite, impact

Q4. (a) effecting (b) interesting
(c) affecting (d) entertening
Ans: (b) The correctly spelt word is interesting The correct spelling of the misspelt word entertening is entertaining

Q5. (a) supremecy (b) suppressor
(c) surfiet (d) surender
Ans: (b) The correctly spelt word is suppressor The correct spellings of the other words are supremacy, surfeit, surrender

Q6. (a) spectacular (b) spactroscope
(c) spinache (d) splended
Ans: (a) The correctly spelt word is spectacular The correct spellings of the other words are spectroscope, spinach, splendid

Q7. (a) sacrosant (b) sacrificeal
(c) sacrilege (d) sabotege
Ans: (c) The correctly spelt word is sacrilege The correct spellings of the other words are sacrosanct, sacrificial, sabotage

Q8. (a) discription (b) discretion
(c) dessemination
(d) dessertation
Ans: (b) The correctly spelt word is discretion The correct spellings of the other words are description, dissemination, dissertation

Q9. (a) occurance
(b) occassion
(c) occupancy
(d) octogenarean
Ans: (c) The correctly spelt word is occupancy The correct spellings of the other words are occurrence, occasion, octogenarian

Q10. (a) humorous
(b) humanetarianism
(c) hulabaloo
(d) hurrecane
Ans:
(a) The correctly spelt word is humorous The correct spelling of the other words are humanitarianism, hullabaloo, hurricane

Q11. (a) efficient (b) sufficient
(c) magnificient (d) proficient
Ans: (c) The misspelt word is maginificent The correct spelling is magnificent

Q12. (a) transferred (b) referred
(c) sufferred (d) deferred
Ans: (c) The misspelt word is sufferred The correct spelling is suffered

Q13. (a) proceed (b) exceed
(c) superseed (d) succeed
Ans: (c) The misspelt word is superseed The correct spelling is supersede

Q14. (a) admonish (b) aborigin
(c) aberration (d) agrarian
Ans: (b) The misspelt word is aborigin The correct spelling is aborigine

Q15. (a) confident (b) confiscate
(c) conjecture (d) conversent
Ans:
(d) The misspelt word is conversent The correct spelling is conversant

Q16. (a) preposterous
(b) disasterous
(c) murderous
(d) onerous
Ans: (b) The misspelt word is disasterous. The correct spelling is disastrous

Q17. (a) severity (b) cruelity
(c) sincerity (d) superiority
Ans: (b) The misspelt word is cruelity The correct spelling is cruelty

Q18. (a) begining (b) winning
(c) mining (d) running
Ans: (a) The misspelt word is begining The correct spelling is beginning

Q19. (a) complement
(b) compliment
(c) supplement
(d) requirment
Ans: (d) The misspelt word is requirment The correct spelling is requirement

Q20. (a) amelirate (b) zealot
(c) penetrate (d) stain
Ans:
(a) The misspelt word is amelirate The correct spelling is ameliorate

Q21. (a) courageous
(b) outrageous
(c) languoreous
(d) spacious
Ans: (c) The misspelt word is languoreous The correct spelling is languorous

Q22. (a) lapped (b) murmurred
(c) deterred (d) worshipped
Ans: (b) The misspelt word is murmurred The correct spelling is murmured

Q23. (a) sergent (b) silhouette
(c) session (d) somnambulist
Ans: (a) The misspelt word is sergent The correct spelling is sergeant

Q24. (a) facade (b) inept
(c) quotation (d) pursuasive
Ans: (d) The misspelt word is pursuasive The correct spelling is persuasive

Q25. (a) demeanour
(b) deodorize
(c) demonstretor
(d) demoralize
Ans:
(c) The misspelt word is demonstretor The correct spelling is demonstrator

Top
error: Content is protected !!