You are here
Home > QB Subjectwise > Part 309 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Part 309 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Q1. (a) competent (b) repentent
(c) penitent (d) consistent
Ans: (b) The misspelt word is repentent The correct spelling is repentant.

Q2. (a) assure (b) insure
(c) sensure (d) ensure
Ans: (c) The misspelt word is sensure The correct spelling is censure

Q3. (a) seige (b) seize
(c) receive (d) believe
Ans: (a) The misspelt word is seige The correct spelling is siege

Q4. (a) responsibility
(b) oppertunity
(c) possibility
(d) generosity
Ans: (b) The misspelt word is oppertunity The correct spelling is opportunity

Q5. (a) courageous (b) stampede
(c) temple (d) saliloquy
Ans:
(d) The misspelt word is saliloquy The correct spelling is soliloquy

Q6. (a) consience (b) conscience
(c) consciens (d) consiens
Ans: (b) The correctly spelt word is conscience

Q7. (a) magnificent (b) magnificant
(c) magnificient(d) magneficent
Ans: (a) The correctly spelt word is magnificent

Q8. (a) rennassance
(b) renaissance
(c) rennaiscence
(d) rennaissance
Ans: (b) The correctly spelt word is renaissance

Q9. (a) irrepairable
(b) irreparable
(c) irreparrable
(d) irepairable
Ans: (b) The correctly spelt word is irreparable

Q10. (a) superfluous
(b) superflous
(c) superfluos
(d) superflouss
Ans: (a) The correctly spelt word is superfluous

Q11. (a) pharmaceautical
(b) pharmacutical
(c) pharmaceutical
(d) farmaceutical
Ans: (c) The correctly spelt word is pharmaceutical

Q12. (a) recomendation
(b) reccomendation
(c) recommendation
(d) reccomandation
Ans: (c) The correctly spelt word is recommendation

Q13. (a) neccesity (b) necessity
(c)nesissity (d) necessety
Ans: (b) The correctly spelt word is necessity

Q14. (a) adrass (b) address
(c) addres (d) adrress
Ans: (b) The correctly spelt word is address

Q15. (a) refridgerator
(b) refregerator
(c) refreggerator
(d) refrigerator
Ans:
(d) The correctly spelt word is refrigerator

Q16. (a) grandly (b) effectively
(c) genorally (d) normally
Ans: (c) The misspelt word is genorally The correct spelling is generally

Q17. (a) trickery (b) uproar
(c) comotion (d) argument
Ans: (c) The misspelt word is comotion The correct spelling is commotion

Q18. (a) benevolent
(b) compassionate
(c) generous
(d) sympathatic
Ans: (d) The misspelt word is sympathatic The correct spelling is sympathetic

Q19. (a) associate (b) traipse
(c) bruere (d) manhandle
Ans: (c) The misspelt word is bruere The correct spelling is brewery

Q20. (a) despatch (b) attatch
(c) detach (d) catch
Ans: (b) The misspelt word is attatch The correct spelling is attach

Q21. (a) attendence (b) preference
(c) providence (d) evidence
Ans: (a) The misspelt word is attendence The correct spelling is attendance

Q22. (a) acquire (b) acquatic
(c) acquittal (d) acquiesce
Ans: (b) The misspelt word is acquatic The correct spelling is aquatic

Q23. (a) therapeutic
(b) bureaucretic
(c) thermometer
(d) barricade
Ans: (b) The misspelt word is bureaucretic The correct spelling is bureaucratic

Q24. (a) idyllic (b) idiotic
(c) prolific (d) miopic
Ans: (d) The misspelt word is miopic The correct spelling is myopic

Q25. (a) emerjency (b) delegate
(c) mandatory (d) appreciate
Ans:
(a) The misspelt word is emerjency The correct spelling isemergency

Top
error: Content is protected !!