You are here
Home > QB Subjectwise > Part 308 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Part 308 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Q1. (a) entirty (b) gratious
(c) discern (d) contestent
Ans: (c) The correctly spelt word is discern The correct spellings of the other words are entity, gratious, contestant

Q2. (a) reminiscence
(b) renounciation
(c) recolection
(d) relaxasion
Ans: (a) The correctly spelt word is reminiscence The correct spellings of the other words are renunciation, recollection, relaxation

Q3. (a) scenary (b) granery
(c) visionary (d) luminery
Ans: (c) The correctly spelt word is visionary The correct spellings of the other other words are scenery, granary, luminary

Q4. (a) colaborate (b) coroborate
(c) cooperate (d) colocate
Ans: (c) The correctly spelt word is cooperate The correct spellings of the other words are collaborate, corroborate, collocate

Q5. (a) fullfil (b) illwill
(c) fabbulous (d) usefull
Ans: (b) The correctly spelt word is ill – will The correct spelling of the other words are fulfil, fabulous, useful fulfil (British English) fulfil (North American English)

Q6. (a) receprocate (b) recieve
(c) recetation (d) receipt
Ans: (d) The correctly spelt word is receipt The correct spellings of the other words are reciprocate, receive, recitation

Q7. (a) traveling (b) remitance
(c) kidnaping (d) equitable
Ans: (d) The correctly spelt word is equitable. The correct spellings of the other words are travelling, remittance, kidnapping travelling (British English) traveling (North American English)

Q8. (a) necessery (b) temparory
(c) itinerary (d) sanguinery
Ans: (c) The correctly spelt word is itinerary. The correct spellings of the other words are necessary, temporary, sanguinary.

Q9. (a) psycholagy (b) appology
(c) criminolegy (d) archaeology
Ans: (d) The correctly spelt word is archaelogy. The correct spellings of the other words are psychology, apology, criminology

Q10. (a) asociate (b) intigrate
(c) appropriate (d) exhilerate
Ans:
(c) The correctly spelt word is appropriate. The correct spellings of the other words are associate, integrate, exhilarate

Q11. (a) mischevious
(b) miscariage
(c) misdemeanour
(d) misnomar
Ans: (c) The correctly spelt word is misdemeanour The correct spellings of the other words are mischievous, miscarriage, misnomer

Q12. (a) harassment
(b) committment
(c) breevement
(d) temparament
Ans: (a) The correctly spelt word is harassment. The correct spellings of the other words are commitment, bereavement, temperament

Q13. (a) capracious (b) auspicious
(c) fallicious (d) dalicious
Ans: (b) The correctly spelt word is auspicious The correct spellings of the other words are capricious, fallacious, delicious

Q14. (a) inefable (b) inaccesible
(c) infallible (d) invinscible
Ans: (c) The correctly spelt word is infallible. The correct spellings of the other words are ineffable, inaccessible, invincible

Q15. (a) camoflage (b) tabuleau
(c) milieu (d) mirase
Ans: (c) The correctly spelt word is milieu. The correct spellings of the other words are camouflage, tableau, mirage

Q16. (a) existence (b) occurence
(c) depandance (d) persistance
Ans: (a) The correctly spelt word is existence. The correct spellings of the other words are occurrence, dependence, persistence

Q17. (a) sponsership (b) soveriegn
(c) subservient (d) sepulcher
Ans: (c) The correctly spelt word is subservient. The correct spellings of the other words are sponsorship, sovereign, sepulchre sepulcher sepulctire (US English) sepulcher (British English)

Q18. (a) handicaped (b) frolicked
(c) kidnaped (d) developped
Ans: (b) The correctly spelt word is frolicked The correct spellings of the other words are handicapped, kidnapped, developed

Q19. (a) coersion (b) precision
(c) negociation (d) explotion
Ans: (b) The correctly spelt word is precision The correct spellings of the other words are coercion, negotiation, explosion

Q20. (a) deliquancy (b) friquency
(c) discrepency (d) hesitancy
Ans:
(d) The correctly spelt word is hesitancy The correct spellings of the other words are delinquency, frequency, discrepancy

Q21. (a) choronology (b) chronology
(c) cronology (d) chronalogy
Ans: (b) The correctly spelt word is chronology

Q22. (a) scintilating (b) scintillatinge
(c) scintillating (d) scintilliting
Ans: (c) The correctly spelt word is scintillating

Q23. (a) nemesys (b) nemisis
(c) nemesis (d) nemysis
Ans: (c) The correctly spelt word is nemesis

Q24. (a) anamoly (b) anomaly
(c) anamaly (d) anomoly
Ans: (b) The correctly spelt word is anomaly.

Q25. (a) perseverence
(b) perseverance
(c) perseverense
(d) perseverents
Ans:
(b) The correctly spelt word is perseverance

Top
error: Content is protected !!