You are here
Home > QB Subjectwise > Part 307 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Part 307 – Mis-spelt Words Previous Year Questions

Q1. (a) combination (b) exageration
(c) hallucination (d) admonition
Ans: (b) The misspelt word is exageration. The correct spelling is exaggeration.

Q2. (a) sacrosanct (b) sacrelege
(c) sacred (d) sacrament
Ans: (b) The misspelt word is sacrelege. The correct spelling is sacrilege

Q3. (a) allitration (b) allowanace
(c) almighty (d) almanc
Ans: (a) The misspelt word is allitration. The correct spelling is alliteration.

Q4. (a) idiosyncrasy (b) idealize
(c) idiosy (d) ideology
Ans: (c) The misspelt word is idiosy The correct spelling is idiocy.

Q5. (a) jaundise (b) jasmine
(c) javelin (d) jarring
Ans:
(a) The misspelt word is jaundise The correct spelling is jaundice.

Q6. (a) eminent (b) iminent
(c) eloquent (d) exuberant
Ans: (b) The misspelt word is iminent The correct spelling is imminent.

Q7. (a) tailor (b) sculpter
(c) doctor (d) fitter
Ans: (b) The misspelt word is sculpter. The correct spelling is sculptor.

Q8. (a) mathametician
(b) statistician
(c) dietician
(d) physician
Ans: (a) The misspelt word is mathamatician. The correct spelling is mathematician.

Q9. (a) grotesque (b) burlesque
(c) picturesque (d) pectorial
Ans: (d) The misspelt word is pectorial. The correct spelling is pictorial.

Q10. (a) Indomitable (b) furmidable
(c) amicable (d) admirable
Ans:
(b) The misspelt word is furmidable. The correct spelling is formidable.

Q11. (a) submitted (b) admitted
(c) comitted (d) omitted
Ans: (c) The misspelt word is comitted. The correct spelling is committed.

Q12. (a) brillient (b) valiant
(c) salient (d) radiant
Ans: (a) The misspelt word is brillient. The correct spelling is brilliant.

Q13. (a) recuperate (b) regulate
(c) reinstate (d) seperate
Ans: (d) The misspelt word is seperate. The correct spelling is separate.

Q14. (a) cease (b) seize
(c) beseige (d) beseach
Ans: (d) The misspelt word is beseach. The correct spelling is beseech.

Q15. (a) carrier (b) carreer
(c) courier (d) barrier
Ans:
(b) The misspelt word is carreer The correct spelling is career.

Q16. (a) personel (b) personnel
(c) notional (d) nationalist
Ans: (a) The misspelt word is personel. The correct spelling is personal.

Q17. (a) impetuous (b) impetinent
(c) imperial (d) implication
Ans: (b) The misspelt word is impetinent. The correct spelling is impertinent.

Q18. (a) prefer (b) defer
(c) difer (d) refer
Ans: (c) The misspelt word is difer. The correct spelling is differ.

Q19. (a) mercenary (b) machinery
(c) missionery (d) visionary
Ans: (c) The misspelt word is missionery. The correct spelling is missionary.

Q20. (a) seize (b) decieve
(c) believe (d) reign
Ans:
(b) The misspelt word is decieve. The correct spelling is deceive.

Q21. (a) semblence (b) samblance
(c) semblance (d) samblence
Ans: (c) The correctly spelt word is semblance.

Q22. (a) gyncology
(b) gynaecology
(c) gynaeccology
(d) gyneccology
Ans: (b) The correctly spelt word is gynaecology.

Q23. (a) hypochondria
(b) hyppochondria
(c) hypochondrea
(d) hyppochondrea
Ans: (a) The correctly spelt word is hypochondria.

Q24. (a) instanttaneous
(b) instantaneous
(c) instanttanious
(d) instantanious
Ans: (b) The correctly spelt word is instantaneous. The correct spelling is beseech.

Q25. (a) itinarrary (b) itinerrary
(c) ittinerary (d) itinerary
Ans:
(d) The correctly spelt word is itinerary.

Top
error: Content is protected !!