You are here
Home > QB Subjectwise > Part 144 – Fill in the Blanks Previous Year Questions

Part 144 – Fill in the Blanks Previous Year Questions

Q1. At great length, that night they …………. the feasibility of their plans.
(a) discussed about
(b) discussed
(c) discussed regarding
(d) discussed on
Ans: (b) Simple Past Tense will be used Here, discussed is the right usage.

Q2. Will those of you who have objection to this proposal ……put up your hands, please ?
(a) discussed
(b) being discussed
(c) having discussed
(d) discussing
Ans: (b) being is the Present Participle of the Verbto be. So, being discussed is the right usage.

Q3. She had frequent toothaches. So she decided to …………….
(a) remove her teeth
(b) removing her teeth
(c) have her teeth removed
(d) having her teeth removed
Ans: (c) The sentence is showing Past time. So, Past Perfect Tense will be used. Here, have her tooth removed is the right usage.

Q4. At one time, Mr. Nigel ………… this supermarket.
(a) was owing (b) used to own
(c) had owned (d) owned
Ans: (d) at one time (Idiom): at a period or moment in the Past. So, Simple Past Tenseowned is the right usage.

Q5. He was …………… accept the grudgingly given invitation.
(a) not enough sensible to
(b) sensible enough to
(c) sensible enough not to
(d) sensible enough to not
Ans:
(c) enough (Adj.): used after an Adj. to say that someone has as much of a quality as is needed. a toInfinitive is used after enough grudgingly (Adv.): unwillingly; reluctantly Here, sensible enough not to is the right usage.

Q6. The little girl was knocked down by a speeding car and she lost her _____ immediately.
(a) conscience
(b) conscientious
(c) conscious
(d) consciousness
Ans: (d) consciousness (Adj.): the state of being conscious conscience (Noun): a sense of right and wrong that urges one to act morally conscientious (Adj.): involving or taking great care conscious (Adj.): alert and awake Here, consciousness is the right usage.

Q7. They have had to put ____ the football match because of snow.
(a) of (b) off
(c) up (d) on
Ans: (b) put off (Phr. V.): to delay ; postpone put up (Phr. V.): to engage in ; to erect put on (Phr. V.): to add ; to clothe oneself with Here, off is the right usage.

Q8. She found a few good cards in a shop and she bought ___ cards last night.
(a) those (b) that
(c) them (d) this
Ans: (a) those (Pro.) is the right usage.

Q9. Ten miles ___ a long way to walk.
(a) are (b) is
(c) are being (d) are not
Ans: (b) Expressions of distance take a Singular Verb. Here, is is the right usage.

Q10. The mechanic ____ the vehicle since this morning.
(a) repaired
(b) repairing
(c) has been repairing
(d) will be repairing
Ans: (c) An Adverbial Time marker takes Present Perfect Continuous Tense Here, has been repairing is the right usage.

Q11. I complimented him ___ his success in the examination.
(a) at (b) on
(c) about (d) for
Ans: (b) compliment agrees with Prep.-on. Here, on is the right usage.

Q12. Security arrangements have been tightened up in all ____ areas.
(a) sensible (b) sensual
(c) sensitive (d) sensational
Ans: (c) sensitive (Adj.): readily or excessively affected by external influences Here, sensitive is the right usage.

Q13. The dramatist must cater _____ the taste of the audience.
(a) to (b) over
(c) into (d) for
Ans: (d) cater for (Phr.V.): to provide for or care for something cater (Verb): to provide what is required or desired ; to attend to the needs of cater to (Phr. V.): to provide for something in bad way Here, for is the right usage.

Q14. Suitable steps are taken to bring ______ the cost of living.
(a) up (b) over
(c) on (d) down
Ans: (d) bring down (Phr. V.): to cause to fall bring up (Phr. V.): mention; to introduce into discussion bring on (Phr. V.): to cause to appear Here, down is the right usage.

Q15. If I had worked hard, I ____ very high marks in the examination.
(a) scored
(b) would score
(c) could score
(d) would have scored
Ans:
(d) The situation is unreal and in the Past, Past Perfecthad worked has been used in the Conditional Clause. So, would have + Verb would have scored is the right usage.

Q16. I am satisfied ………. his innocence.
(a) at (b) with
(c) for (d) of
Ans: (b) Satisfy agrees with Prep. with. Here, with is the right usage.

Q17. People like to work for organisation that takes interest in their personal and ………. growth.
(a) social (b) physical
(c) financial (d) professional
Ans: (d) professional (Adj.) is the right usage.

Q18. Ram, along with the members of the family and that of his friend, ………. a movie.
(a) was watching
(b) were watching
(c) have been watching
(d) watch
Ans: (a) As the Subject (Ram) is Singular, the Verb will also be in Singular along with (Phr.v.): together with someone It modi fies the earlier word (Ram) which is Singular Here, was watching is the right usage.

Q19. The manager wanted to meet you ………. the theft in the office.
(a) referring to
(b) with regard to
(c) with reference to
(d) in connection with
Ans: (d) in connection with (Idiom): for reasons connected with somebody or something with regard to (Idiom): concerning someone or something with reference to (Idiom): used for saying what you are talking or writing about Here, in connection with is the right usage.

Q20. I absolutely refuse to put ………. with that sort of conduct.
(a) up (b) on
(c) off (d) out
Ans:
(a) put up with (Phr. V.): to accept somebody or something that is annoying, unpleasant, etc. without complaining ; tolerate Here, up is the right usage.

Q21. The boy was _____ of cheating in the examination.
(a) condemned (b) accused
(c) charged (d) punished
Ans: (b) accused (Verb): said that somebody has done something wrong condemned (Verb): expressed/ very strong disapproval of charged (Verb): accused of doing something wrong (publicly) Here, accused is the right usage.

Q22. We have two telephone operators, _____ of them do you want ?
(a) who (b) whom
(c) which (d) what
Ans: (c) which (Pro.): used in questions for asking somebody to be exact about one or more people or things from a limited number Here, which is the right usage.

Q23. I have no _____ motive in offering this advice.
(a) posterior (b) interior
(c) ulterior (d) exterior
Ans: (c) ulterior (Adj.): that somebody keeps hidden and does not admit posterior (Adj.): at the back of something interior (Noun): the inside part of something exterior (Noun): the outside of something Here, ulterior is the right usage.

Q24. _____ politicians are always respected.
(a) Conscious (b) Conscientious
(c) Cautious (d) Carefree
Ans: (b) conscientious (Adj.): taking care to do things carefully and correctly Here, conscientious is the right usage.

Q25. We will have to atone _____our misdeeds.
(a) at (b) on
(c) for (d) with
Ans: (c) atone (Verb): to act in a way that shows you are sorry for doing something wrong in the past. atone takes the Prepositionfor Here, for is the right usage.

Top
error: Content is protected !!