You are here
Home > QB Subjectwise > Part 116 – Active & Passive Voice Previous Year Questions

Part 116 – Active & Passive Voice Previous Year Questions

Q1. The poet, Blake, wrote many poems for children.
(a) Many poems were written for children by the poet, Blake.
(b) Many poems were written by children for the poet, Blake.
(c) Many are the poems written by children for the poet Blake.
(d) Children wrote many poems by the poet Blake.
Ans: (a) Subject + were + V3 + Object + by + Object (Passive)

Q2. Each person exhibited various facial expressions.
(a) Various facial expressions are exhibited by each person.
(b) Various facial expressions were exhibited by each person.
(c) Various facial expressions were being exhibited by each person.
(d) Various facial expressions have been used by each person.
Ans: (b) Subject + were + V3 + by + Object (Passive)

Q3. The girls ate a mango yesterday.
(a) A mango is eaten by the girls yesterday.
(b) A mango was eaten by the girls yesterday.
(c) A mango is being eaten by the girls yesterday.
(d) A mango has been eaten by the girls yesterday.
Ans: (b) Subject + was + V3 + Object (Passive)

Q4. Your manners irritate me.
(a) I am irritated by my manners.
(b) Manners are irritating me.
(c) I am being irritated by your manners.
(d) I am irritated by your manners.
Ans: (d) Subject + am + V3 + by + Object (Passive)

Q5. The boys laughed at the old man.
(a) The old man was laughed by the boys.
(b) The old man was being laughed by the boys.
(c) The old man was being laughed at by the boys.
(d) The old man was laughed at by the boys.
Ans: (c) Subject + was/were + being + V3 + Preposition. (Passive)

Q6. Ideas are generated by Group discussions.
(a) Group discussions generated idea.
(b) Group discussions generate ideas.
(c) Group discussions have generated ideas.
(d) Group discussions generates ideas.
Ans: (b) Subject + V1 + Object (Active)

Q7. Who is singing such a sweet song?
(a) By whom is such a sweet song sang?
(b) By whom has such a sweet song sung?
(c) By whom is such a sweet song sung?
(d) By whom is such a sweet song being sung?
Ans: (d) By whom + is/are + Object + being + V3 (Passive)

Q8. Please give me your pen and take your seat.
(a) Let your pen given me and take your seat.
(b) You are requested to give me your pen and take your seat.
(c) You are warned to give me your pen and take your seat.
(d) You are ordered to give me your pen and take your seat.
Ans: (b) You are requested + toinfinitive + Object (Passive)

Q9. The prisoner is known to have assaulted the warden earlier too.
(a) It is known that the prisoner has assaulted the warden earlier too.
(b) The warden was assaulted by the prisoner earlier too.
(c) It is known that the warden has been assaulted by the prisoner earlier too.
(d) It is known that the warden has assaulted the prisoner earlier too.
Ans: (c) It is known + that + Subject + has been + V3 + by + Object (Passive)

Q10. Can she write an interesting story?
(a) Can an interesting story be written for her ?
(b) Can an interesting story be written to her ?
(c) Can an interesting story be written by her ?
(d) Could an interesting story be written by her ?
Ans: (c) Can + Subject + be + V3 + by + Object (Passive)

Q11. The poet, Blake, wrote many poems for children.
(a) Many poems were written for children by the poet, Blake.
(b) Many poems were written by children for the poet, Blake.
(c) Many are the poems written by children for the poet Blake.
(d) Children wrote many poems by the poet Blake.
Ans: (a) Subject + were + V3 + Object (Passive)

Q12. Each person exhibited various facial expressions.
(a) Various facial expressions are exhibited by each person.
(b) Various facial expressions were exhibited by each person.
(c) Various facial expressions were being exhibited by each person.
(d) Various facial expressions have been used by each person.
Ans: (b) Subject + were + V3 + by + Object (Passive)

Q13. The girls ate a mango yesterday.
(a) A mango is eaten by the girls yesterday.
(b) A mango was eaten by the girls yesterday.
(c) A mango is being eaten by the girls yesterday.
(d) A mango has been eaten by the girls yesterday.
Ans: (b) Subject + was + V3 + by + Object (Passive)

Q14. Your manners irritate me.
(a) I am irritated by my manners.
(b) Manners are irritating me.
(c) I am being irritated by your manners.
(d) I am irritated by your manners.
Ans: (d) Subject + am + V3 + by + Object (Passive)

Q15. The boys laughed at the old man.
(a) The old man was laughed by the boys.
(b) The old man was being laughed by the boys.
(c) The old man was being laughed at by the boys.
(d) The old man was laughed at by the boys.
Ans: (d) Subject + was/were + V3 + Preposition. + by + Object (Passive)

Q16. Ideas are generated by Group discussions.
(a) Group discussions generated idea.
(b) Group discussions generate ideas.
(c) Group discussions have generated ideas.
(d) Group discussions generates ideas.
Ans: (b) Subject + V1 + Object (Active)

Q17. Who is singing such a sweet song?
(a) By whom is such a sweet song sang?
(b) By whom has such a sweet song sung?
(c) By whom is such a sweet song sung?
(d) By whom is such a sweet song being sung?
Ans: (d) By whom + Verb + Object + V3 (Passive)

Q18. Our parents have taught us to behave properly.
(a) We were taught how to behave properly by our parents.
(b) Our parents taught us how to behave properly.
(c) Our parents have been teaching us how to behave properly.
(d) We have been taught to behave properly by our parents.
Ans: (d) Subject + has/ have + been + V3 + Infinitive + by + Object (Passive)

Q19. Why did your father refuse such an honourable job ?
(a) Why does your father refused such an honourable job ?
(b) Why is such an honourable job refused by your father ?
(c) Why was such an honourable job refused by your father ?
(d) Why was such an honourable job denied by your father ?
Ans: (c) Why + was/were + Subject + V3 + Object (Passive)

Q20. James Cameron directed the Titanic.
(a) The Titanic was directed by James Cameron.
(b) James Cameron had directed the Titanic.
(c) James Cameron had been directing the Titanic.
(d) The Titanic has been directed by James Cameron.
Ans: (a) Subject + was/ were + V3 + by + Object (Passive)

Q21. Mr. Dutta teaches us English.
(a) We are being taught English by Mr. Dutta.
(b) By Mr. Dutta we are taught English.
(c) We have been taught English by Mr. Dutta.
(d) English is taught to us by Mr. Dutta.
Ans: (d) Subject + is/am/are + V3 + to + Object1 + by + Object2 (Passive)

Q22. Has the postman not delivered the letter ?
(a) Has the letter not been delivered by the postman ?
(b) Is the letter delivered by the postman ?
(c) The postman hasn’t delivered the letter,
(d) Has the letter been delivered by the postman ?
Ans: (a) Has/ have + Subject + not been + V3 + by + Object (Passive)

Q23. John is building a new cupboard.
(a) A new cupboard is being built by John.
(b) A new cupboard is been built by John.
(c) John’s new cupboard is being built.
(d) John has been building a new cupboard.
Ans: (a) Subject + is/am/are + being + V3 + by + Object (Passive)

Q24. Someone will pay you next Monday.
(a) Someone will be paying you next Monday.
(b) You will be paid next Monday.
(c) Someone is going to pay you next Monday.
(d) You would be paid next Monday.
Ans: (b) Subject + will be + V3 (Passive)

Q25. Drinking was ruining his life gradually.
(a) His life is ruined by gradual drinking.
(b) Gradually, his life is ruined because of drinking problems.
(c) Drinking problems caused the gradual ruin of his life.
(d) His life was being ruined gradually by drinking.
Ans: (d) Subject + was/were + being + V3 + by + Object (Passive)

Top
error: Content is protected !!