You are here
Home > QB Subjectwise > Part 109 – Active & Passive Voice Previous Year Questions

Part 109 – Active & Passive Voice Previous Year Questions

Q1. Robin would draw a picture in the competition.
(a) In the competition Robin would have to draw a picture.
(b) A picture in the competition would have been drawn by Robin.
(c) In the competition Robin would be drawn a picture.
(d) A picture would be drawn by Robin in the competition.
Ans: (d) A picture would be drawn by Robin in the competition. (Passive) The sentence is in Simple Future Tense. (Active)

Q2. Who gave you icecream ?
(a) Who has given you icecream?
(b) By whom were you given icecream ?
(c) By whom was you given icecream ?
(d) Who had given you icecream?
Ans: (b) By whom were you given the icecream ? (Passive) The sentence is in Simple Past Tense. (Active)

Q3. Are you not revising your lessons?
(a) Are your lessons not be revised by you ?
(b) Are your lessons not being revised by you?
(c) Are not your lessons revised by you ?
(d) Are you not being revising your lessons ?
Ans: (b) Are your lessons not being revised by you. (Passive) The sentence is in Present Continuous Tense. (Active)

Q4. We should not encourage indiscipline.
(a) Indiscipline should have not encouraged by us.
(b) Indiscipline should not be encouraged by us.
(c) Indiscipline should not being encouraged.
(d) Indiscipline should not been encouraged.
Ans: (b) Indiscipline should not be encouraged by us. (Passive) The sentence is in Simple Present Tense. (Active). Modalshould not has been used in Active which changes to should not be in the Passive.

Q5. Our Almighty will bless wise men.
(a) Wise men will be blessed by our Almighty.
(b) Wise men should be blessed by our Almighty.
(c) Wise men have been blessed by our Almighty.
(d) Wise men would be blessed by our Almighty.
Ans: (a) Wise men will be blessed by our Almighty. (Passive) The sentence is in Simple Future Tense. (Active)

Q6. The Army chief punished his subordinate.
(a) His subordinate is punished by the Army chief.
(b) His subordinate is being punished by the Army chief.
(c) His subordinate was punished by the Army chief.
(d) His subordinate was being punished by the Army chief.
Ans: (c) His subordinate was punished by the Army chief. (Passive) The sentence is in Simple Past Tense. (Active)

Q7. One must keep one’s promises.
(a) One’s promises are kept.
(b) Promises must be kept.
(c) One’s promises were kept.
(d) One’s promises must kept.
Ans: (d) Promises must be kept. (Passive) The sentence is in Simple Present Tense. (Active). Modal (must) has been used.

Q8. They have cut all the telephone wires.
(a) All the telephone wires will be cut.
(b) All the telephone wires had been cut.
(c) All the telephone wires have been cut.
(d) All the telephone wires shall be cut.
Ans: (c) All the telephone wires have been cut. (Passive) The sentence is in Present Perfect Tense. (Active)

Q9. I shall write a letter.
(a) A letter is written by me.
(b) A letter will be written by me.
(c) A letter has written to me.
(d) A letter has been written by me.
Ans: (b) A letter will be written by me. (Passive) The sentence is in Simple Future Tense. (Active)

Q10. Will Motin be helped by us ?
(a) Will Motin help us ?
(b) Shall we help Motin ?
(c) Shall Motin be helped?
(d) We shall helped Motin ?
Ans: (b) Shall we help Motin ? (Active) The sentence is in Simple Future Tense. (Passive)

Q11. A letter has been written by me.
(a) I have been writing a letter.
(b) I has written a letter.
(c) I had written a letter.
(d) I have written a letter.
Ans: (d) I have written a letter. (Active) The sentence is in Present Perfect Tense. (Passive)

Q12. I cannot draw this picture.
(a) This picture cannot be drawn by me.
(b) This picture cannot be drawn by I.
(c) This picture could not be drawn by me.
(d) This picture could not be drawn by I.
Ans: (a) This picture cannot be drawn by me. (Passive) The sentence is in Simple Present Tense. (Active) The model (can) has been used in active which changed to can be in passive.

Q13. The men had constructed the bridge.
(a) The bridge has been constructed by the men.
(b) The bridge was constructed by the men.
(c) The bridge was being constructed by the men.
(d) The bridge had been constructed by the men.
Ans: (d) The bridge had been constructed by the men. (Passive) The sentence is in Past Perfect Tense. (Active)

Q14. Do not inform the police about the robbery.
(a) The police do not be informed about the robbery.
(b) Let not the police be informed about the robbery.
(c) Let the police be informed about the robbery.
(d) The police need to be informed by the robbery.
Ans: (b) Let not the police be informed about the robbery. (Passive) The sentence is in Simple Present Tense. (Active)

Q15. They have spotted me in the crowd.
(a) I am spotted by them in the crowd.
(b) I will have been spotted by them in the crowd.
(c) I would have been spotted by them in the crowd.
(d) I have been spotted by them in the crowd.
Ans: (d) I have been spotted by them in the crowd. (Passive) The sentence is in Present Perfect Tense. (Active)

Q16. He made us work.
(a) We were made to work by him.
(b) We would work by him.
(c) We might work by him.
(d) We have to work by him.
Ans: (a) We were made to work by him. (Passive) The sentence is in Simple Past Tense. (Active)

Q17. Leo Tolstoy wrote ‘War and Peace’.
(a) ‘War and Peace’ was written by Leo Tolstoy.
(b) ‘War and Peace’ is written by Leo Tolstoy.
(c) ‘War and Peace’ will be written by Leo Tolstoy.
(d) ‘War and Peace’ was being written by Leo Tolstoy.
Ans: (a) ‘War and Peace’ was written by Leo Tolstoy. (Passive) The sentence is in Simple Past Tense. (Active)

Q18. Rita rescued three puppies.
(a) Three puppies are rescued by Rita.
(b) Three puppies were rescued by Rita.
(c) Three puppies will be rescued by Rita.
(d) Three puppies are being rescued by Rita.
Ans: (b) Three puppies were rescued by Rita. (Passive) The sentence is in Simple Past Tense. (Active)

Q19. Will he have written a letter ?
(a) Will a letter have written by him ?
(b) Will a letter be written by him?
(c) Will a letter to be written by him ?
(d) Will a letter have been written by him ?
Ans: (d) Will a letter have been written by him ? (Passive) The sentence is in Future Perfect Tense. (Active)

Q20. The doctor advised me to give up sweets.
(a) To me give up sweets was advised by doctor.
(b) The doctor advised to give up sweets me.
(c) I was advised by the doctor to give up sweets.
(d) I was advised to give up eat sweets by the doctor.
Ans: (c) I was advised by the doctor to give up sweets. (Passive) The sentence is in Simple Past Tense. (Active)

Q21. They will laugh at you.
(a) You will have been laughed at by them.
(b) You can be laughed at by them.
(c) You may be laughed at by them.
(d) You will be laughed at by them.
Ans: (d) You will be laughed at by them. (Passive) The sentence is in Simple Future Tense. (Active)

Q22. Trespassers shall be prosecuted.
(a) The authorities might prosecute trespassers
(b) The authorities can prosecute trespassers
(c) The authorities shall prosecute trespassers.
(d) The authorities may prosecute trespassers.
Ans: (c) The authorities shall prosecute trespassers. (Active) The sentence is in Simple Future Tense. (Passive)

Q23. The waiter filled the glasses with water.
(a) The water were filled in the glasses by waiter.
(b) The glasses filled with water by the waiter.
(c) The glasses were filled with water by the waiter.
(d) The waiter was filled the glasses with water.
Ans: (c) The glasses were filled with water by the waiter. (Passive) The sentence is in Simple Past Tense. (Active)

Q24. She took the dog for a walk.
(a) The dog took a walk by her.
(b) The dog was taken for a walk by her.
(c) The dog took her for a walk.
(d) The dog was took for a walk.
Ans: (b) The dog was taken for a walk by her. (Passive) The sentence is in Simple Past Tense. (Active)

Q25. He was driving the car so fast that it skidded on the snowy road.
(a) The car has been driven by him so fast that it skidded on the snowy road.
(b) The car was driven by him so fast that it skidded on the snowy road.
(c) The car was being driven by him so fast that it skidded on the snowy road.
(d) The car had been driven by him so fast that it skidded on the snowy road.
Ans: (c) The car was being driven by him so fast that it skidded on the snowy road. (Passive) The sentence is in Past Continuous Tense. (Active)

Top
error: Content is protected !!