Directions (1-10): Which of the following words given below each question would provide the most appropriate meaning of the phrase given in bold in the following sentences?
Q1. My mother brought up that little matter of my prison record again.
(a) recognise
(b) mention
(c) view
(d) make
(e) carry
S1. Ans.(b)
Sol. bring up here means mention a topic. Hence the correct choice is option B.
Q2. My sister finds out that her husband has been planning a surprise party for her.
(a) say
(b)search
(c) discover
(d) see
(e) describe
S2. Ans.(c)
Sol. find out here means discover. Hence the correct choice is option C.
Q3. I forgot to buy groceries so I had to make do with what was left in the fridge.
(a) mention
(b) search
(c) find
(d) manage
(e) discover
S3. Ans.(d)
Sol. make do- to survive/get by with what you have at that moment.
Q4. Peter told his boss that he wouldn’t quit. He’s in it for the long haul.
(a) receive
(b) shouting
(c) prolonged
(d) reference
(e) difficult
S4. Ans.(c)
Sol.  a long haul- the long road; the option that takes the most time,a prolonged and difficult effort or task.
Q5. Jason called the wedding off because he wasn’t in love with his fiancé.
(a) referred
(b) cancel
(c) call
(d) summon
(e) preponed
S5. Ans.(b)
Sol. call something off -cancel.
Q6. He’s lucky to be alive. His shop was done over by a street gang.
(a) push
(b) ransack
(c) hide
(d) seek
(e) abandon
S6. Ans.(b)
Sol. do somebody/ something over- beat up, ransack.
Q7. Most of my make-up wore off before I got to the party.
(a) shine
(b) glitter
(c) touch up
(d) fade away
(e) beautify
S7. Ans.(d)
Sol. wear off-fade away.
Q8. The Freedom of Information Act was Watered down by the Government and didn’t give ordinary people much access to official data files.
(a) presented
(b) layout
(c) weaken
(d) downward
(e) received
S8. Ans.(c)
Sol. Water down -Make something weaker and less effective.
Q9. I take after my mother. We are both impatient.
(a) engage
(b) resemble
(c) care
(d) ask
(e) fight
S9. Ans.(b)
Sol. take after somebody- resemble a family member.

Q10. I don’t think he will give in to your requests if you keep pestering him.
(a) capitulate
(b) listen
(c) deny
(d) assist
(e) overpower
10. Ans. (a)
Sol.
 give in – cease fighting or arguing; admit defeat; capitulate.
Don`t copy text!